Home > Over Arval > Nieuws > Nog meer primeurs voor Autosalon van Genève

Nog meer primeurs voor Autosalon van Genève

Nog meer primeurs voor Autosalon van Genève

dinsdag, februari 9, 2016
Renault

De Autosalon van Genève komt steeds dichterbij. In aanloop naar de beurs zijn ook meer primeurs bekend gemaakt. We zetten de laatste relevante debutanten op een rij.

Interesse in een SUV? Seat gaat voor het eerst het SUV-segment bestormen en neemt een wereldprimeur mee naar de beurs. De auto valt precies in het segment van de Volkswagen Tiguan waar hij op is gebaseerd, maar kan ook de Ford Kuga en Kia Sportage beconcurreren. Details zijn nog niet bekend, maar een sleutelrol voor 1.4 TSI en 2.0 TDI motoren ligt voor de hand. Zijn design is gebaseerd op de Seat 20V20 Concept, hier te zien op beeld. En dit is nog maar één van de vier nieuwe Seat-modellen die in de komende twee jaar op de markt komen.

Ford Edge
Ford grijpt zijn kans om de Edge naar Europa te sturen. Die luxe SUV is al lang en breed voorgesteld in Amerika en komt nu naar onze bodem. De prijzen beginnen bij iets meer dan 56 mille en dus is de Edge als grote, luxe broer van de Kuga te beschouwen. Onder de motorkap ligt altijd een 2.0 TDCi, eventueel met automaat, want daar is immers de meeste vraag naar.

C-Klasse Cabriolet
Mercedes neemt drie wereldpremières mee naar de Autosalon, waaronder de C-Klasse Cabriolet. Met die luchtige variant, gebaseerd op de C-Klasse Coupé, is het gamma van de C-Klasse voorlopig compleet. Deze regelrechte primeur krijgt versterking op de beursvloer met de nieuwe E-Klasse, waar alle ogen in Detroit al op gericht waren.

Frans feestje
Naast SUV’s en cabrio’s zijn ook de nodige hatchbacks niet te missen in Genève. DS maakt er een feestje van met de vernieuwde DS3, waar meer comfort- en veiligheidsverhogende innovaties zoals Active City Brake en Apple CarPlay samen gaan met nog meer motorisaties. De prijzen zijn nog niet bekend maar volgen tegen die tijd.

Nog niet bevestigd maar wel aannemelijk is tenslotte de nieuwe Renault Scénic. Net als bij de Renault Espace transformeert de MPV meer naar een crossover, maar volgend een woordvoerder van Renault Nederland in mindere mate dan bij de Espace. De Fransen hebben namelijk ook nog een echte SUV in de pijplijn…

 

Pers contact
Neem contact op
Jade Meijer communicatie adviseur Arval bv Duwboot 10 3991 CD Houten
Telefoonnummer 
030 602 44 44