Home > Over Arval > Nieuws > Nog groter rijbereik voor Tesla Model S en Model X

Nog groter rijbereik voor Tesla Model S en Model X

Nog groter rijbereik voor Tesla Model S en Model X

woensdag, augustus 24, 2016
Tesla

Tesla blijft de Model S en Model X vernieuwen. Vandaag stelt het merk de nieuwe P100D-uitvoering voor met nog groter accupakket. Deze topmodellen zijn daardoor wederom sneller en hebben een riante actieradius waar zakelijke rijders goed mee uit de voeten kunnen.

De P100D-uitvoering vervangt de P90D-modellen en beschikt over een 100 kWh accupakket waarmee de Model S 613 kilometer actieradius heeft. SUV-broer Model X haalt volgens de Europese verbruiksmeting 543 kilometer. In de praktijk ligt het rijbereik naar verwachting zo’n 100 kilometer lager.

Naast de riante actieradius van beide modellen accelereert de nieuwe variant ook nog sneller. De Model S mag zich een van de snelste auto’s ter wereld noemen nu deze in 2.6 seconden van 0-100 km/u sprint - voor de Model X noteren we exact drie tellen. Tenminste, als de doorgaans optionele Ludicrous acceleratiemodus is geactiveerd.

De exacte uitrustingsspecificaties alsmede de prijzen van de nieuwe Model S en Model X P100D worden later bekend gemaakt. Gezien de verwachte meerprijs van 10.000 euro ten opzichte van de voorgaande uitvoering blijft de netto bijtelling op minder dan 200 euro per maand. En dat hebben de Tesla’s te danken aan hun elektrische DNA, wat in Nederland wordt beloond met slechts 4% bijtelling.

Labels: