Home > Over Arval > Nieuws > Nieuwe Volvo V90 in het land

Nieuwe Volvo V90 in het land

Nieuwe Volvo V90 in het land

vrijdag, oktober 14, 2016

De onthulling van de nieuwe BMW 5 Serie gaat hand in hand met de dealerintroductie van zijn concurrent: de nieuwe Volvo V90. Volvo zet de estate vanaf vrijdag 14 oktober in de showroom met talloze innovaties op het gebied van comfort en veiligheid.

Het showroomdebuut van de V90 volgt na de introductie van de sedanversie S90, afgelopen zomer. Volvo start de levering van de uitvoeringen Kinetic, Momentum en Inscription, gecombineerd met de D3, D4, D5, T5 en T6 motoren en communiceert prijzen vanaf 47.295 euro. Begin 2017 geven ook de sportieve V90 R-Design en stoere V90 Cross Country acte de présence. Volgend jaar maken de Zweden vervolgens het gamma compleet met de V90 T8 Twin Engine plug-in hybride. Conform de nieuwe fiscale regels vallen alle uitvoeringen in de 22% bijtellingscategorie.

Elke V90 beschikt in Nederland over IntelliSafe Assist, een verzamelnaam voor Adaptive Cruise Control, Distance Alert en de tweede generatie van de semi-autonome rijmodus Pilot Assist. Het systeem is een opmaat naar volledig autonoom rijden en neemt tot 130 km/uur het stuur uit handen. Verder biedt Volvo moderne opties zoals Spotify-integratie in de auto, Apple CarPlay en het high-end Bowers & Wilkins audiosysteem.

Labels: