Home > Over Arval > Nieuws > Nieuwe Volvo S90 aast op de Duitsers

Nieuwe Volvo S90 aast op de Duitsers

Nieuwe Volvo S90 aast op de Duitsers

Company News
donderdag, december 3, 2015
Volvo S90

De nieuwe S90 ziet nu in volle glorie het licht. Volvo betreedt het met nieuwe vlaggenschip het luxe zakelijke segment waarin de Duitsers heersen. En hoe!

 

Het DNA van de nieuwe Volvo S90 ontleent de sedan (en later ook de V90 als Estate) van de XC90, die op het SPA-platform staat. De grotere wielbasis maakt de S90 ruimer en comfortabeler en tegelijkertijd biedt de nieuwe architectuur volop kansen voor nieuwe systemen op het gebied van veiligheid.

 

Elanden

De opvolger van de S80 beschikt net als de XC90 over adaptieve cruise controle waarmee de S90 semi-autonoom rijdend is. Dankzij Pilot Assist blijft de auto ’tussen de lijntjes’ tot een snelheid van 130 km/u. Nieuw bij Volvo en een primeur in de autowereld betreft het City Safety systeem dat nu ook grote dieren zoals elanden en paarden signaleert en zonodig een remingreep uitvoert om een aanrijding (en veel schade) te voorkomen.

 

Plug-in hybride

Volvo laat nog niets los over de samenstelling van het motorenpalet, maar wetende dat de XC90 louter over tweeliter viercilindermotoren beschikt, zal dat bij de S90 niet anders zijn. Reken op de D3, D4 en D5 motorisering, evenals de T5 en T6. Na de introductie van het vlaggenschip, vlak na de zomer van 2016, staat ook een T8 plug-in hybride op de agenda.

 

V90

Voordat de S90 bij de dealers staat is de V90 ook al onthuld; de Estate gaat komend voorjaar uit de doeken en vervangt de V70, die eind april uit productie gaat.

Pers contact
Neem contact op
Jade Meijer communicatie adviseur Arval bv Duwboot 10 3991 CD Houten
Phone 
030 602 44 44