Home > Over Arval > Nieuws > Nieuwe Volkswagen Tiguan riant ten tonele

Nieuwe Volkswagen Tiguan riant ten tonele

Nieuwe Volkswagen Tiguan riant ten tonele

dinsdag, februari 2, 2016
Volkswagen Tiguan

Volkswagen is klaar voor de introductie van de nieuwe Tiguan. De nieuwe SUV staat vanaf mei bij de dealer en is als Connected Series direct aantrekkelijk geprijsd: vanaf 28.790 euro.
Na een carrière van bijna negen jaar is de nieuwe Tiguan een feit. Volkswagen heeft hun succesvolle SUV iets groter, maar ook lichter en zuiniger gemaakt. Nog altijd is de Tiguan een vijfzitter, maar met name op de achterbank is er nu meer ruimte. De bagagecapaciteit is zelfs tot 1655 liter toegenomen; daar wordt zelfs een Passat bijna jaloers van.

Nieuwe snufjes
De Tiguan ontleent ook veel veiligheidstechnieken en handige snufjes van de Passat, zoals het digitale instrumentenpaneel, massagestoelen, adaptieve cruise, een noodremsysteem voor in de stad, Trailer Assist en de nieuwste infotainmentsystemen met Android Auto en Apple CarPlay.

Twee- en vierwielaandrijving
In de meeste gevallen is de Tiguan voorwielaangedreven, maar Volkswagen levert verschillende motorisaties ook met 4Motion vierwielaandrijving af. Via een knop in de middenconsole kun je de techniek afstemmen op het te rijden wegdek zoals het terrein of sneeuw. Aan de basis staat de 1.4 TSI 125 pk, gevolg door de 1.4 TSI 150 pk en de 1.8 TSI 180 pk. Dieselen kan alleen met 2.0 TDI’s in de 110 pk of 150 pk uitvoering.

Connected Series
Volkswagen zet de nieuwe Tiguan vanaf mei in de showroom voor prijzen vanaf 28.790 euro en introduceert direct de Connected Series, naast de reguliere Trendline, Comfortline en Highline. Het actiemodel is aantrekkelijk geprijsd gezien de uitrusting want onder meer navigatie, een alarm, Bluetooth, digitale radio en chromen dakrails zijn inbegrepen. De dealer doet zaken vanaf 31.590 euro voor een benzineversie en 37.290 euro met dieselmotor.

 

Pers contact
Neem contact op
Jade Meijer communicatie adviseur Arval bv Duwboot 10 3991 CD Houten
Telefoonnummer 
030 602 44 44