Home > Over Arval > Nieuws > Nieuwe Toyota Prius onderweg naar Nederland

Nieuwe Toyota Prius onderweg naar Nederland

Nieuwe Toyota Prius onderweg naar Nederland

Company News
woensdag, november 18, 2015
Toyota Prius

De Toyota Prius scoort nog betere cijfers dan gedacht. De vierde generatie is niet alleen ruimer, stiller en veiliger, hij blijkt ook nog eens 21% zuiniger dan zijn voorganger, zonder te stekkeren.

 

Toyota zet de nieuwe Prius rond februari 2016 in de Nederlandse showrooms. Voor de circa 30.000 euro die de hybride gaat kosten, zet Toyota een grotere Prius startklaar met veel meer bagageruimte; 502 liter.

 

21% lager verbruik

Opvallend is dat de nieuwe Prius nog eens 21% zuiniger is dan zijn voorganger. Doordat het hybridesysteem en de accu’s nog efficiënter werken, haalt de Prius in de verbruiksronde 3.0 l/100km en stoot dan slechts 70g/km CO2 uit. Toyota overklast daarmee de kleinere Yaris hybride en heeft wederom de zuinigste hybride zonder stekker in handen.

 

Wel is de Prius minder krachtig dan zijn voorganger; totaal levert hij nu 122 pk. Toch presteert de hybridekampioen het om in 10.6 seconden naar 100 km/u te accelereren. Net als voorheen ligt de topsnelheid op 180 km/u.

 

Meer veiligheidssystemen

Het bescheiden verbruik levert de Prius in 2016 geen bijzonder bijtellingsvoordeel op, want het percentage ligt door de geplande aangescherpte regels op 21%. Begin volgend jaar maakt Toyota het complete leveringsprogramma met alle uitvoeringen en prijzen bekend. Hoe dan ook levert Toyota elk exemplaar af met Pre-Collision System, Lane Departure Alert, Automatic High Beam, Road Sign Assist en Adaptive Cruise Control mét voetgangersdetectie.

Pers contact
Neem contact op
Jade Meijer communicatie adviseur Arval bv Duwboot 10 3991 CD Houten
Phone 
030 602 44 44