Home > Over Arval > Nieuws > Nieuwe Toyota Prius is de zuinigste

Nieuwe Toyota Prius is de zuinigste

Nieuwe Toyota Prius is de zuinigste

Company News
dinsdag, november 3, 2015
Toyota Prius

Plug-in hybrides zijn in Nederland bijna niet aan te slepen. Toyota introduceert een volledig nieuwe Prius….en die heeft geen stekker! Vandaag de officiële details.

 

Hoewel de huidige Toyota Prius ook als plug-in hybride leverbaar is, trapt de vierde generatie Prius af als gewone hybride zonder stekker. De Japanners claimen de aller zuinigste hybride ter wereld in handen hebben, met een verbruik dat lager ligt dan 3.5l/100km, het cijfer dat broertje Yaris hybrid noteert. Ook is de Prius op de snelweg veel zuiniger dan zijn voorganger, een niet onbelangrijk gegeven voor de gemiddelde leaseauto.

 

Nieuwe genen

De nieuwe Prius innoveert verder met zijn nieuwe platform, waardoor het zwaartepunt lager ligt en de rijeigenschappen verbeterd zijn. Tel daarbij op dat meer geluidsisolatie is toegepast, het accupakket kleiner is maar beter presteert en de interieurruimte groter is en de Prius doet alles beter dan zijn voorganger. Over design valt natuurlijk niet te twisten, dus houden we het bij de feiten; de nieuwe Prius staat veel scherper op het netvlies.

 

Voetgangersdetectie

Meer nog dan andere Toyota-modellen wordt de Prius leverbaar met veiligheidssystemen om aanrijdingen te voorkomen of de gevolgen te verminderen. De techneuten pakken uit met voetgangersdetectie en Adaptive Cruise Control (ACC), maar leveren ook een pakket met het Pre-Collision System (PSC), Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA).

 

IAA Frankfurt

Op de IAA Frankfurt gaat de nieuwe hybride van Toyota volledig uit de doeken. De autoshow opent op 15 september zijn deuren en is tot 27 september geopend voor het publiek.

Pers contact
Neem contact op
Jade Meijer communicatie adviseur Arval bv Duwboot 10 3991 CD Houten
Phone 
030 602 44 44