Home > Over Arval > Nieuws > Nieuwe Renault Mégane komt in maart voorrijden

Nieuwe Renault Mégane komt in maart voorrijden

Nieuwe Renault Mégane komt in maart voorrijden

Company News
dinsdag, december 1, 2015
Renault Mégane

Nu de nieuwe Renault Mégane geen geheim meer is, gaan we aftellen naar zijn komst in maart 2016. De importeur heeft zojuist de prijzen bekend gemaakt van de hatchback en die beginnen bij 20.290 euro. Alle diesels scoren 21% bijtelling.

 

Innovaties

De nieuwe Renault Mégane volgt de designtaal van de Espace, Kadjar en Talisman. Het interieur is strakker en overzichtelijk opgezet, waarbij ook hier het 8.7 inch scherm van het R-Link 2 systeem veel knoppen overbodig maakt. Nieuw op de optielijst vinden we verder een head-up display, LED-koplampen en vierwielbesturing.

 

Motoren

Renault voorziet de nieuwe Mégane van nog zuinigere turbomotoren ten opzichte van de huidige generatie. Zowel de dCi 110 en dCi 130 in aanmerking voor 21% bijtelling en zelfs de dCi 110 met EDC-automaat profiteert van fiscaal voordeel. Het benzinepalet bestaat uit de TCe100 en TCe130, met dank aan een 1.2 liter turbomotor. De Renault Mégane GT kan rekenen op de TCe 205, gekoppeld aan een automaat met dubbele koppeling.

 

Ondanks de nieuwe motoren en rijkere uitrusting zijn de prijzen van de nieuwe Mégane vergelijkbaar met het niveau van nu. De instapper Life kost 20.290 euro met de TCe100 (23.290 euro als dCi 110) en heeft al courante zaken als elektrische ramen rondom, cruise control, radio en airco. De Zen-uitvoering heeft verder automatische airco, R Link 2 infotainment met navigatie. Kiezen voor de Mégane Bose wordt beloond met 17 inch wielen, Bose audio, massagestoelen en de Multi-Sense rijstandenschakelaar.

 

Sportief doen

Als GT-Line heeft de Fransoos sportstoelen, bijpassende wielen, LED-koplampen en aangepaste bumpers. Aan de top staat voorlopig de Mégane GT met vierwielbesturing, een sportonderstel, launch control en R Link 2 multimedia. Ter introductie is het Pack Park Assist op slechts 395 euro geprijsd, waarmee Renault voorziet in parkeersensoren vóór, zij én achter met achteruitrijcamera en een optische en sonische weergave, Easy Park Assist (een automatisch inparkeersysteem) en Blind Spot Warning.

 

Na de komst van de Megane hatchback is het wachten op de Mégane Estate en extra motorenkeuze. De Fransen hebben onder meer de Mégane dCi 110 met Hybrid Assist op de agenda staan, die met mild-hybride techniek een nog lagere CO2-uitstoot bereikt. Ondertussen wordt ook gewerkt aan de nieuwe Scenic-familie en ligt in 2016 eveneens een grotere SUV in de planning.

Labels: 
Pers contact
Neem contact op
Jade Meijer communicatie adviseur Arval bv Duwboot 10 3991 CD Houten
Telefoonnummer 
030 602 44 44