Home > Over Arval > Nieuws > Nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse Coupé onthuld

Nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse Coupé onthuld

Nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse Coupé onthuld

vrijdag, december 16, 2016
Mercedes

Mercedes-Benz heeft de coupéversie van de E-Klasse onthuld. Net als de sedan en Estate zit de Coupé boordevol technologie en innovaties, waarbij sportiviteit en comfort met elkaar worden gecombineerd.

Qua design ligt de nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse Coupé keurig in lijn met de andere E-Klasse modellen, maar ook met de coupéversies van de C- en S-Klasse. Zowel onderhuids als in het interieur komt veel overeen met de sedanversie van de E-Klasse, maar er zijn ook verschillen. Specifiek voor de Coupé zijn voor de aankleding van het interieur twee extra soort houtinleg te bestellen. Door de zo’n tien centimeter langere wielbasis hebben de passagiers achterin meer beenruimte dan in de vorige E-Coupé.

Onderstel

De nieuwe E-Klasse Coupé staat anderhalve centimeter lager op zijn wielen dan de sedan- en Estate-versie. Het standaardonderstel voor de nieuwe Coupé is het Direct Control-onderstel. Het Dynamic Body Control-onderstel is optioneel. Hetzelfde geldt voor het Dynamic Select, waarmee de bestuurder de auto volledig naar eigen voorkeuren in kan stellen.

Motoren

Het motorenaanbod bij introductie begint met de E200 met viercilinder benzinemotor met 184 pk. Diezelfde motor levert 245 pk in de E300. Wat dieselmotoren betreft staat alleen de E220d met 194 pk in de prijslijst. Na introductie verschijnen meer motorvarianten in het aanbod, waaronder de E400 4Matic met 333 pk. Een start-/stopsysteem en een negentrapsautomaat zijn standaard voor alle motoren.

Infotainment

Op gebied van infotainment komt het aanbod van de Coupé overeen met de andere E-Klasse-modellen. Het Comand Online-systeem bijvoorbeeld, waarmee de auto vele functies van de smartphone kan overnemen. Ook Apple CarPlay en Android auto zijn beschikbaar. Voor de smartphone is een inductielader aanwezig. Er zijn nog meer mogelijkheden voor de smartphone, want met Near Field Communication doet deze ook dienst als autosleutel. Congierge Service is ook bij de E-Coupé aanwezig. De navigatie wordt verder ondersteund door Live Traffic Information, dat rekening houdt met de actuele verkeerssituatie.

Labels: