Home > Over Arval > Nieuws > Nieuwe Citroën C3 onderweg naar de dealer

Nieuwe Citroën C3 onderweg naar de dealer

Nieuwe Citroën C3 onderweg naar de dealer

vrijdag, oktober 21, 2016

Met de komst van de nieuwe generatie Citroën C3 is Nederland een kleurrijke leaseauto rijker. De Fransoos staat nog dit jaar in de showroom met een paar leuke noviteiten.

De nieuwe Citroën volgt het guitige karakter van bestseller C4 Cactus met bol design en AirBumps op de deuren, al zijn die op de C3 wel optioneel. Toch weten de Fransen deze charme te combineren met een volwassen inborst, want Citroën belooft een hele stille auto.

Net als de C4 Cactus krijgt de C3 verschillende drie- en viercilindermotoren met minimaal 68 tot 110 pk op benzine. Voor dieselrijders is er de 1.6 BlueHDi met 75 pk, 100 pk of 120 pk. Die laatste heeft altijd een zestrapsautomaat. Qua kleuren en uitrusting is de keuze reuze via de uitvoeringen Life, Feel en Shine, waarbij ook opties als navigatie, dodehoekdetectie, rijstrookhulp en zelfs een ingebouwde dashcam beschikbaar zijn. De camera met 16 GB opslag is voor 550 euro te bestellen.

Alle motorisaties van de Citroën C3 vallen volgend jaar in de 22% bijtellingscategorie, tot die tijd zijn de meeste motorisaties gezegend met 21% bijtelling. Prijzen beginnen bij 13.990 euro en dat is ongeveer hetzelfde prijsniveau als zijn voorganger. Dieselen kan vanaf 17.800 euro.

 

Labels: