Home > Over Arval > Nieuws > Nieuwe Audi A5 Coupé stelt zich voor

Nieuwe Audi A5 Coupé stelt zich voor

Nieuwe Audi A5 Coupé stelt zich voor

vrijdag, juni 3, 2016
Audi A5

Audi geeft een vervolg aan de A5. In de herfst arriveert de A5 Coupé als eerste en die is helemaal nieuw.

 

Traditiegetrouw evolueert het design van Audi-modellen zonder grote verrassingen. De tweede generatie A5 Coupé mag dan veel weg hebben van zijn voorganger uit 2007, de grille ligt lager in de neus en de koets oogt gespierder.

 

Luxere signatuur

Onderhuids is de A5 helemaal nieuw en deelt hij zijn genen met de recent geïntroduceerde A4. Daarom komt het interieur in grote lijnen overeen en zien we de luxere signatuur van een A5 terug in de stoelen, bekleding en sierelementen. De bagageruimte groeide fractioneel naar 465 liter, waarbij de achterbank in drie delen neerklapbaar is.

 

Minimaal 190 pk

Ook op het gebied van motorisaties stapt de Audi A5 Coupé hoger in. Bij de introductie in de herfst van dit jaar staan vijf motoren aan de start met de 2.0 TFSI en 2.0 TDI – beiden goed voor 190 pk – aan de basis. De 3.0 TFSI geeft krachtige acte de présence in de S5 en voor dieselaars is de zescilinder 3.0 TDI met 218 pk of 286 pk als topmotorisering startklaar.

 

Audi connect diensten

Natuurlijk profiteert de A5 Coupé ook van alle innovaties uit de A4 en dus mogen LED-koplampen, een met de voet te openen achterklep en de laatste generatie assistentiesystemen niet ontbreken. Als één van de eerste nieuwe Audi-modellen voorziet het MMI navigatie plus systeem ook in Audi-connect diensten inclusief een sim-kaart. Gedurende drie jaar kan de berijder van de A5 daar onbeperkt gebruik van maken in Europa. Databundels voor wifi zijn tegen meerprijs verkrijgbaar.

 

Introductie

Vlak voor de introductie in de herfst van dit jaar maakt Audi alle prijzen bekend. De A5 Coupé vindt zijn weg naar de showroom als basis, sport en design-uitvoering, stuk voor stuk aan te vullen met diverse Pro Line en S line pakketten voor meer luxe en sportieve accenten.

Labels: