Home > Over Arval > Nieuws > Medio 2018 Meer Duidelijkheid Implementatie Wltp

Medio 2018 meer duidelijkheid implementatie WLTP

Medio 2018 meer duidelijkheid implementatie WLTP

Fiscaal
vrijdag, maart 9, 2018
WLTP

Staatssecretaris Snel van Financiën stuurde vorige week zijn Fiscale beleidsagenda naar de Eerste en Tweede Kamer. Staatssecretaris Snel heeft vijf prioriteiten voor de komende periode, waaronder verdere vergroening van ons land.

Een van de maatregelen daarvoor is invoering van de WLTP (‘Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure’) voor CO2-uitstoot van personenauto’s. Deze testmethode wordt geïmplementeerd in de Wet op de bpm, die stamt uit 1992. WLTP vervangt gefaseerd de “New European Driving Cycle” (NEDC), de oude testmethode. De huidige bpm-tarieftabel is nog gebaseerd op de NEDC-testmethode.

Uiteindelijk zal een bpm-tabel in de wet worden opgenomen, die is gebaseerd op de testresultaten van de WTLP. Dit betreft een technische omzetting. Het uitgangspunt is dat deze omzetting goed uitvoerbaar is en op wagenparkniveau budgetneutraal ingevoerd wordt. De staatssecretaris verwacht medio 2018 meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over de implementatie van de WLTP.

Wij houden u op de hoogte!

Vorig jaar informeerden wij u over de WLTP en de belangrijkste wijzigingen die deze nieuwe testcyclus met zich meebrengt. Over de implementatie ervan in de bpm heerst nog onduidelijkheid. Heeft u vragen? Stel ze aan uw accountmanager.