Home > Over Arval > Nieuws > Land Rover Discovery weer helemaal nieuw

Land Rover Discovery weer helemaal nieuw

Land Rover Discovery weer helemaal nieuw

vrijdag, september 30, 2016

Land Rover blaast de Discovery een nieuw leven in. De nieuwe generatie is tot 480 kg lichter dan zijn voorganger en nu ook met zuinige viercilinders leverbaar. Aan ruimte en zitplaatsen geen gebrek…

De Land Rover Discovery is getransformeerd tot moderne familie-auto met veel ruimte en terreincapaciteiten. Het design heeft veel weg van de kleinere Discovery Sport, terwijl het interieur plaats biedt aan drie zitrijen of maximaal 2500 liter bagageruimte. Niet te zien is hoe de Discovery tot 480 kg is afgevallen. Het lagere gewicht maakt het voor de Britten mogelijk om ook viercilinderdiesels te introduceren: de 2.0 liters TD4 (180 pk) en SD4 (240 pk). Zescilinders zijn er in een dieselversie TD6 (258 pk) of benzinevariant (340 pk). De TD4 is het schoonste met CO2-uitstoot vanaf 159 g/km. Alle motorisaties werken samen met een achttrapsautomaat.

Naast efficiënte motoren en een riant interieur heeft de nieuwe familielobbes van het merk nog meer in zijn mars. Een via de smartphone(!) verstelbare stoelopstelling bijvoorbeeld. Advanced Tow Assist maakt het (achteruit)rijden met een aanhanger kinderspel, terwijl het kroost aan boord profijt heeft van maximaal negen USB-poorten, zes 12V-aansluitingen en 4G WiFi. In de lente van 2017 staat de nieuwe Land Rover Discovery bij de dealer voor prijzen vanaf 74.560 euro (TD4).

Labels: