Home > Over Arval > Nieuws > Kia Optima in vier smaken naar Nederland

Kia Optima in vier smaken naar Nederland

Kia Optima in vier smaken naar Nederland

Company News
vrijdag, november 20, 2015
Kia Optima

De nieuwe Kia Optima is een viertrapsraket. Naast de dieselversie met 20% bijtelling die op dit moment in de showroom staat, komt het vlaggenschip volgend jaar als Optima Wagon en GT op de markt. Als laatste is de Optima PHEV aan de beurt.

 

Kia gooit met de plug-in hybride Optima PHEV hoge ogen. Het model heeft volgens de strengere Amerikaanse testen een brandstofverbruik van 1 op 42 en hij rijdt 1 op 17 wanneer de accu’s leeg zijn. De volledig elektrische actieradius bedraagt 45 kilometer.

 

Precieze specificaties voor Nederland zijn nog niet bekend, wel weten we dat de Optima PHEV met een 2.0 liter benzinemotor op weg gaat, een gecombineerd vermogen van 205 pk heeft en herkenbaar is aan zijn afsluitbare grille en metallicblauwe details op de carrosserie.

 

Meer varianten

Voordat de Optima met stekker in de tweede helft van 2016 naar Nederland komt, zijn eerst de Optima GT met sportieve looks en de praktische Optima Wagon aan de beurt. De stationwagon is gebaseerd op de Kia Sportspace Concept, die op de Autosalon van Genève uit de doeken ging. Volgend jaar komt ook nog een gewone hybride de showrooms inrijden, dat is de Kia Niro crossover.

Pers contact
Neem contact op
Jade Meijer communicatie adviseur Arval bv Duwboot 10 3991 CD Houten
Phone 
030 602 44 44