Home > Over Arval > Nieuws > Kia Optima vanaf september met stekker

Kia Optima vanaf september met stekker

Kia Optima vanaf september met stekker

vrijdag, september 2, 2016
Kia Optima

Ook al moet de Kia Optima Sportswagon op langere termijn in het zakelijke segment gaan doordringen, voor dit jaar richt Kia ook zijn pijlers op de Optima Plug-in Hybrid met 15% bijtelling. En die komt eerst als sedan.

De Optima was al leverbaar in Nederland met een 1.7 CRDi dieselmotor (141 pk) en daar komt nu de plug-in hybride variant bij. Kia past de combinatie van een 2.0 liter benzinemotor en een elektromotor toe, waarmee de Optima 205 pk biedt en maximaal 54 kilometer elektrisch rijdt. Hij staat vanaf september in de showroom als sedan met 15% bijtelling en een prijskaartje vanaf 37.995 euro. Voor zakelijke rijders betekent dat minimaal 247 euro netto bijtelling. De SportsWagon komt in oktober naar de dealer maar de stekkerversie laat tot volgende zomer op zich wachten.

Voor 37.995 euro is de Kia Optima PHEV – want zo heet hij officieel – al voorzien van veel luxe. De Business DynamicLine biedt onder meer navigatie, LED-verlichting, 17 inch lichtmetalen velgen, cruise control, parkeersensoren en Harman Kardon Premium Sound. Standaard zijn verder verwarmbare voorstoelen en stuurverwarming en een laadkabel voor publieke laadpunten en het 220V-stopcontact. Het laden duurt 2.5 uur tot 5 uur.

Upgraden naar de Optima PHEV Business ExecutiveLine levert in ruil voor 42.995 euro nog meer comfort op, inclusief stoelventilatie, verwarmde achterbank, een draadloze laadfunctie voor smartphones, lederen bekleding en een panoramisch schuif-kanteldak.