Home > Over Arval > Nieuws > Hyundai slaat drie vliegen in een klap met IONIQ

Hyundai slaat drie vliegen in een klap met IONIQ

Hyundai slaat drie vliegen in een klap met IONIQ

Company News
vrijdag, januari 15, 2016
Hyundai IONIQ

Hyundai maakt dit jaar een sterk statement in de zakelijke markt met de komst van de IONIQ, een auto die zowel volledig elektrisch, als hybride en als plug-in hybride wordt aangeboden. De elektrische versie komt deze zomer met 4% bijtelling.

EV, HEV en PHEV

Nog niet eerder wist een automerk een specifiek model in drie varianten met elektrische aandrijving aan te bieden. De IONIQ is in hart en nieren bedoeld om als hybride, plug-in hybride of elektrische auto op pad te gaan. De Koreaanse nieuwkomer aast op de middenklasse met ruimte voor vijf personen en maximaal 750 liter bagageruimte.

Ten gunste van die ruimte en de rijeigenschappen zijn de accu’s in de wagenbodem geïntegreerd. Ook is flink bespaard op gewicht door voor delen van de carrosserie en wielophanging gebruik te maken van aluminium. Uiteraard zijn al deze maatregelen gecombineerd met een gestroomlijnd jasje. De CW-waarde van 0.24 evenaart die van de nieuwe Prius en dat spreekt boekdelen.

4% bijtelling

Vanaf de zomer komt eerst de IONIQ EV met 4% bijtelling naar Nederland. De belangrijkste wapenfeiten, de prijs en de actieradius, zijn nog niet bekend. Ook de hybride-variant arriveert deze zomer in de showroom en die wordt aangedreven door een 105 pk sterke 1.6 GDi benzinemotor, geholpen door een 43 pk sterke elektromotor. Schakelen is er niet bij, want daar komt de zestrapsautomaat met dubbele koppeling om de hoek kijken.

Plug-in hybride

In het najaar volgt Hyundai met de IONIQ plug-in hybride, maar zijn specificaties volgen in maart als de Autosalon van Genève de deuren opent. To be continued!

Labels: 
Pers contact
Neem contact op
Jade Meijer communicatie adviseur Arval bv Duwboot 10 3991 CD Houten
Telefoonnummer 
030 602 44 44