Home > Over Arval > Nieuws > Ford Ka+ komt compacte segment versterken

Ford Ka+ komt compacte segment versterken

Ford Ka+ komt compacte segment versterken

woensdag, juni 15, 2016
Ford Ka+

Ford Ka+ komt compacte segment versterken

Ford stuurt de Ka met pensioen en introduceert de Ka+ als grotere opvolger. Het model is relatief luxe uitgerust en staat per direct op de prijslijst vanaf 12.995 euro.

De Ka+ vervangt de Ka als groter en praktischer model met standaard vijf deuren. Zo is hij gezien zijn 3.92 meter lengte vrijwel net zo lang als een Fiesta, het model waar de Ka+ zijn genen mee deelt. Ook de bagageruimte van 270 liter is vrijwel gelijk aan de Fiesta en veel groter dan de Ka. Ford wedt net als Suzuki op twee paarden in het compacte segment, al is de Ka+ nu het kleinste model in de familie, terwijl Suzuki daar nog onder duikt met de Celerio.

Twee uitvoeringen

Binnenin toont Ford een herkenbare cockpit met relatief veel luxe. Hoewel het basismodel airco moet ontberen, heeft de tweede uitvoering wel die klimaatvoorziening, evenals Ford SYNC met Bluetooth. Verder behoort een drie delen neerklapbare achterbank, elektrisch bedienbare portierramen vóór en buitenspiegels, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, zes airbags, ESP met Hill Start Assist, Speed Limiter en Ford Easy Fuel tot de standaarduitrusting en staan moderne zaken zoals parkeersensoren, stoelverwarming, lichtmetalen velgen, cruise control en automatisch geregelde airco op de optielijst.

Twee motoren

Het motorpalet houdt Ford overzichtelijk. Instapper Ka+ heeft de 70 pk sterke variant van de nieuw ontwikkelde 1.2 liter motor en de luxere uitvoering gaat met 85 pk op pad, ook met een vijfbak. De befaamde 1.0 EcoBoost blijft voorbehouden aan de Fiesta. Voorzien van de 1.2 liter motor komt de Ka+ dit jaar in aanmerking voor 25% bijtelling omdat de CO-uitstoot minimaal 110 g/km bedraagt. Prijzen beginnen bij 12.995 euro en de eerste exemplaren staan in oktober bij de dealer.

Labels: 
Pers contact
Neem contact op
Jade Meijer communicatie adviseur Arval bv Duwboot 10 3991 CD Houten
Telefoonnummer 
030 602 44 44