Home > Over Arval > Nieuws > Fiat Sleutelt En Schroeft Aan de 500l

Fiat sleutelt en schroeft aan de 500L

Fiat sleutelt en schroeft aan de 500L

Auto
vrijdag, juni 2, 2017
fiat_new-500l

Al valt het in eerste aanblik niet meteen op, Fiat heeft veertig procent van alle onderdelen van de ruimtelijke 500L vernieuwd. Na vijf jaar wellicht niet overbodig. Bij een facelift hoort een auto een nieuw front te krijgen. Bij de Fiat 500L worden de gevolgen van die operatie steeds duidelijker naarmate er langer naar de auto wordt gekeken. Dan komen de verschillen bij de bumper en de verlichting langzaam boven drijven. LED-dagrijverlichting versterkt het geheel vanaf het tweede uitrustingsniveau. Bij de normale 500L spreekt Fiat overigens vanaf nu van de Urban.

Cross

Dit in tegenstelling tot de 500L Living, de verlengde versie. Die gaat voortaan als Wagon door het leven en dat maakt de naamgeving een stuk beter te begrijpen. Uitvoering nummer drie wordt de Cross, de variant die de huidige Trekking opvolgt. Die variant is wat ruiger aangekleed met contrasterende spatbordranden en aluminium beplating aan de onderkant van de bumpers.

Android

In het interieur liggen de verschillen meer aan het oppervlak. Achter het nieuwe stuurwiel zit een geactualiseerd instrumentarium. Verder lanceert Fiat een nieuwe multimediasysteem met een 7-inch scherm. De koper kan rekenen op Android Auto en Apple Car Play. Of de wijzigingen het bescheiden succes van de auto op de Nederlandse markt kunnen verhogen, dat valt nog te bezien. Motorisch is er geen nieuws onder de zon.

Prijzen

Fiat heeft inmiddels de prijzen van de vernieuwde 500L bekend gemaakt. Die starten bij 21.795 euro vor de 105 pk PopStar. Dezelfde auto als Lounge komt op 23.595 euro terwijl 25.595 euro moet worden betaald voor de stoere Cross met dezelfde motor. De 120 pk 1,4 liter turbo vergt minimaal een investering van 28.395 euro. Rijden op aardgas kan vanaf 22.995 euro. Dieselen kan vanaf 24.795 euro.