Home > Over Arval > Nieuws > Facelift voor Volkswagen Golf

Facelift voor Volkswagen Golf

Facelift voor Volkswagen Golf

vrijdag, november 11, 2016

Voor het eerst krijgt de Volkswagen Golf VII een echte facelift. Visueel verandert er niet veel, maar onderhuis des te meer!

Op uiterlijk gebied verandert er niet veel aan de vernieuwde Volkswagen Golf. Naast nieuwe bumpers en nieuwe velgen en kleuren op de optielijst, zijn de achterlichten voortaan full-LED. Optioneel is dat ook zo voor de koplampen. Bij het aanvinken van die optie krijgen de achterlichten ‘dynamische’ knipperlichten à la Audi.

Nieuwe 1.5 TSI

Onderhuids zitten de grootste veranderingen. Voor onder de kap kan nu ook gekozen worden voor een 1.5 TSI met 130 of 150 pk, waarbij die laatste versie Active Cilinder Management heeft. Ook nieuw: het BlueMotion start/stopsysteem schakelt de motor nu al uit bij gas los, waarbij de stuur- en rembekrachtiging worden overgenomen door een nieuw elektrisch systeem. De e-Golf komt voortaan 300 km ver, maar meer details over die auto volgen op de Los Angeles Auto Show volgende week.

Infotainment

Het huidige top-infotainment is met de facelift het basissysteem geworden. Het nieuwe topinfotainment heet Discover Pro en brengt bediening met Gesture Control met zich mee. Daarmee bedien je alle basisfuncties door het maken van gebaren. Dit als aanvulling op de knoppen op het stuur of het aanraken van het touchscreen. Ook nieuw voor de Golf is het Active Info Display, zoals dat ook al zit in de Tiguan en Passat.

Introductie

De driedeursuitvoeringen verdwijnen uit het aanbod. Voor Nederland blijft die carrosserievariant alleen nog voorbehouden aan de GTI. De huidige uitrustingsniveaus blijven bestaan, maar je krijgt wel meer opties voor dezelfde prijs. Hoe de uitrustingsniveaus er precies uit komen te zien en wat de Golf na de facelift gaat kosten is nog niet bekend. Dat volgt tussen nu en volgende maand, want dan kun je de vernieuwde Golf alvast bestellen. In maart staat hij daadwerkelijk in de showroom.

Labels: