Home > Over Arval > Nieuws > Euroncap Botst Met Skoda Nissan Suzuki En Mini

EuroNCAP botst met Skoda, Nissan, Suzuki en Mini

EuroNCAP botst met Skoda, Nissan, Suzuki en Mini

Auto
vrijdag, juni 2, 2017
Skoda Kodiaq

De nieuwe Skoda Kodiaq en de Mini Countryman zijn door EuroNCAP op de bekende wijze mishandeld. Ook de Nissan Micra en Suzuki Swift kregen een soortgelijke behandeling.

De resultaten van de Mini Countryman, Nissan Micra, Skoda Kodiaq en Suzuki Swift stemmen tot tevredenheid. De Skoda en Mini halen vijf sterren voor de bescherming van volwassenen, kinderen en voetgangers. De Nissan haalt vier sterren, maar vijf met een extra veiligheidspakket. Bij de Suzuki is de score drie of vier sterren.

Voetgangerherkenning

De verschillen zitten vooral in het al dan niet standaard zijn van diverse veiligheidsvoorzieningen. Zo herkent de Skoda standaard andere auto's en voetgangers. De Mini ziet voetgangers slechts na een extra uitgave van de koper. De Micra biedt deze voorzieningen optioneel aan. Voetgangerherkenning is bij de Suzuki niet beschikbaar, het opmerken van andere auto's zit in een optiepakket.

Fietsers

Sinds het moment dat EuroNCAP de voetgangerdetectiesystemen is gaan meenemen in de beoordeling is deze technologie in rap tempo doorgevoerd. De organisatie hoopt hetzelfde effect voor systemen die fietsers opmerken omdat deze voorziening vanaf volgend jaar meegenomen gaat worden in de puntentelling.