Home > Over Arval > Nieuws > En dat is drie: Ford Edge nu bestelbaar

En dat is drie: Ford Edge nu bestelbaar

En dat is drie: Ford Edge nu bestelbaar

woensdag, februari 10, 2016
Ford Edge

Ford maakt het SUV-gamma in Europa compleet met de nieuwe Edge. De luxe SUV zet binnen enkele maanden bij ons voet aan de grond maar is nu bestelbaar vanaf 56.165 euro, altijd voorzien van vierwielaandrijving en een dieselmotor.
De Edge is al even in Amerika te koop en komt nu ook naar Europa. Na kleine aanpassingen aan in- en exterieur positioneert Ford de Edge als topmodel SUV voor onze markt, als grote broer van de Kuga en de grootste broer van de EcoSport.

Dieselmotoren
Om de Edge kans van slagen te geven in de druk bezette markt van SUV’s trapt de importeur af met zuinige 2.0 TDCi dieselmotoren; een 180 pk versie met zesbak of de 210 pk versie gekoppeld aan de Powershift automaat. In verbruik doen ze nauwelijks voor elkaar onder en in vergelijk met de Kuga is de Edge ook vrijwel even zuinig, gezien de opgave van 5.7 l/100km.

Twee uitvoeringen
Zoals het een echte SUV betaamt is de Edge altijd vierwielaangedreven. Ford biedt wel de keuze uit de Trend of Sport-uitvoering. Die valt direct op door zijn zwarte details, die in plaats van het chroom zijn gemonteerd. De Trend heeft al relatief veel luxe zoals 19 inch wielen, SYNC 2 infotainment met touchscreen en hulpsystemen als rijstrookhulp en een achteruitrijcamera.

Opties
Als extra is de Edge aan te kleden met het X-pack, Luxury Pack of Winter Pack of extra veiligheidsinnovaties adaptieve cruise control, een camera vóór met Front Wide View en opblaasbare gordels achterin voor extra veiligheid.

Prijzen
De Ford Edge is nu te bestellen vanaf 56.165 euro en kost in de Sport-uitvoering 61.165 euro. Voorzien van de meest krachtige diesel met automaat rekent Ford minimaal 65.215 euro.

 

Pers contact
Neem contact op
Jade Meijer communicatie adviseur Arval bv Duwboot 10 3991 CD Houten
Phone 
030 602 44 44