Home > Over Arval > Nieuws > Eerste primeurs onderweg naar Autosalon van Genève

Eerste primeurs onderweg naar Autosalon van Genève

Eerste primeurs onderweg naar Autosalon van Genève

vrijdag, februari 5, 2016
Geneve Autosalon

Nog minder dan een maand wachten en dan opent de Autosalon van Genève de deuren. Duidelijk is al dat de beurs weer de nodige interessante primeurs in petto heeft. De eerste daarvan zetten we alvast op een voetstuk.

Volvo V90
De aandacht voor de nieuwe XC90 is de laatste maanden niet mals en dat is bij de S90 niet anders. De V90 verschijnt op 18 februari in Stockholm en staat daarna op de Zwitserse beursvloer in de schijnwerpers. De V70-opvolger verliest zijn rechte achterzijde maar innoveert met een opgeruimd interieur, touchscreen infotainment en de beste veiligheidstechnieken. Net als de S90 komt de V90 er ook als plug-in hybride en trapt een First Edition extra luxe af.

Skoda SUV
Bij Skoda staan de komende tijd verschillende SUV’s centraal. Zo krijgt de Yeti een opvolger en breidt het gamma zich zowel naar onder als naar boven uit. Op de Autosalon van Genève is de VisionS een realistische voorbode van Skoda’s zeszits SUV, ter grootte van een Audi Q5. Of een interieur met zes zitplaatsen de nieuwste vorm van de Simply Clever-filosofie is, moet blijken.

Kia
Een van de sterkste merken onder particulieren is Kia. Op de zakelijke markt hebben de Koreanen nog veel te winnen maar met het steeds volwassener imago, veranderende autofiscaliteiten en de komst van (plug-in) hybrides gelooft het merk in flinke groei. In Genève zien we de Kia Niro hybride crossover en de Kia Optima Sportswagon, de stationwagon van de nieuwe middenklasser.

Hyundai
Voor Hyundai is de Autosalon het podium om de nieuwe IONIQ voor te stellen. Het merk heeft de eer om als eerste autofabrikant een auto met drie verschillende aandrijflijnen op de markt te brengen; als hybride, volledig elektrisch of als plug-in hybride. Deze zomer komen de eerste twee varianten op de markt met respectievelijk 21% en 4% bijtelling.

Pers contact
Neem contact op
Jade Meijer communicatie adviseur Arval bv Duwboot 10 3991 CD Houten
Telefoonnummer 
030 602 44 44