Home > Over Arval > Nieuws > Eerste blik op nieuwe Peugeot 5008

Eerste blik op nieuwe Peugeot 5008

Eerste blik op nieuwe Peugeot 5008

woensdag, september 7, 2016
Peugeot 5008

Peugeot verlaat het MPV-segment en betreedt de wereld van SUV’s met de 5008. Het model behoudt zijn naam maar krijgt een stoere identiteit boordevol ruimte met zeven zitplaatsen.

De toenemende vraag naar SUV’s heeft Peugeot doen besluiten de 5008 (en 3008) tot SUV te transformeren. Om huidige klanten niet het hoofd te stoten zet het merk voor beide modellen wel flink in op ruimte en praktisch gemak. De nieuwe 5008 is iets groter dan zijn voorganger en heeft ook een grotere wielbasis. Zodoende biedt de Fransoos plaats aan zeven personen, met drie afzonderlijk verstelbare stoelen op de tweede zitrij en twee zowel inklapbare als uitneembare stoelen op de derde zitrij.

i-Cockpit

Het interieur van de nieuwe 5008 staat verder modern op het netvlies. In navolging van de 208, 308 en 3008 past Peugeot een i-Cockpit toe met weinig knoppen, een hoog geplaatst digitaal instrumentarium en de nieuwste versie van infotainment, het Peugeot Connect 3D-navigatiesysteem met TomTom Traffic. Comfort schrijft het merk verder met een hoofdletter dankzij massagestoelen, het Focal audiosysteem, een panoramisch schuif-/kanteldak en een 360 graden parkeercamera. Ook aan de laatste generatie rijhulpsystemen is gedacht, inclusief adaptieve cruise control.

Introductie

Vanaf de introductie in het voorjaar van 2017 staat de nieuwe 5008 in de showroom met keuze uit twee diesel- en twee benzinemotoren, varierend van 100 tot 180 pk. Peugeot combineert de motorisaties desgewenst met een automatische transmissie. Verder is de zevenzits-SUV beschikbaar in vijf uitvoeringen: Acces, Active, Allure, GT Line en GT. De precieze prijzen en uitrustingsspecificaties worden later bekend gemaakt.

Labels: