Home > Over Arval > Nieuws > Dit kosten de Fiat Tipo hatchback en SW

Dit kosten de Fiat Tipo hatchback en SW

Dit kosten de Fiat Tipo hatchback en SW

woensdag, november 23, 2016
Fiat Tipo

De Fiat Tipo keerde in 2015 terug als sedan. Nu zijn ook de vijfdeurs hatchback- en stationwagon-variant bijna leverbaar, in januari om precies te zijn. Van die varianten zijn nu de prijzen en uitrusting bekend.

De prijslijst van de Fiat Tipo begint bij 19.995 euro voor de hatchback. De stationwagon is met een vanafprijs van 20.995 euro precies 1.000 euro duurder. De standaarduitrusting bestaat uit onder andere irco, verwarmde buitenspiegels, Uconnect en een infodisplay. Aan rijhulpsystemen zijn er onder andere ESC en Hill Holder. De stationwagon breidt de standaardopties nog uit met praktische zaken als dakrails, een Flip&Fold-achterbank en een schot waarmee de bagageruimte in twee grote vakken is op te delen. Die bagageruimte meet 550 liter (440 voor de hatchback) en is breder te maken door schotjes van opbergvakken te verwijderen.

Vijf motoren

Het motorenaanbod begint bij de 1.4 benzinemotor met 95 pk. Een iets sterkere versie van diezelfde motor levert 110 pk. Dezelfde kracht komt ook uit de 1.6 benzinemotor, maar het verschil is dat die motor standaard is gekoppeld aan een automaat, waar de andere benzinemotoren een handgeschakelde transmissie met zes verzetten hebben. Het dieselaanbod bestaat uit een 1.3 Multijet en een 1.6 Multijet, die respectievelijk 95 en 120 pk leveren. Die laatste is optioneel voorzien van een automatische transmissie.

Business Lusso

Bovenaan de prijslijst staat de Business Lusso-uitvoering, leverbaar vanaf 24.795 euro. Aan interieurcomfort biedt die lederen bekleding, automatische airconditioning en privacy glass. De multimedia wordt verzorgd door het Uconnect-systeem met 7-inch scherm voor de navigatie. Dat is verder voorzien van Uconnect Live en Bluetooth-verbinding. Ook is er een AUX- en USB-aansluiting. Aan rijhulp- en veiligheidssystemen zijn er een licht- en regensensor, parkeersensoren achter, mistlampen voor en cruise control. Optioneel – ook op andere uitvoeringen – is er nog de keuze uit Uconnect 7-inch HD Live. Dat is een soort tablet met Apple CarPlay, die uw iPhone met de auto integreert.

Labels: