Home > Over Arval > Nieuws > Dit is de nieuwe MINI Countryman!

Dit is de nieuwe MINI Countryman!

Dit is de nieuwe MINI Countryman!

woensdag, oktober 26, 2016

Bij Mini wordt dit najaar niet achterover geleund. De nieuwe Countryman is onthuld en hij gaat nog dit jaar in productie bij VDL Nedcar in het Nederlandse Born. Ook als plug-in hybride.

Ruimer

De tweede generatie Countryman groeit maar liefst twintig centimeter ten opzichte van zijn voorganger zodat hij zich serieus kan meten in de wereld van crossovers. Het interieur biedt wederom plaats aan vijf personen, waarbij de tweede zitrij uit drie losse (en eventueel te verschuiven) stoelen bestaat. De toegenomen lengte van de nieuwe Countryman resulteert verder in veel meer bagageruimte: 450-1309 liter.

Up to date

Verder is de nieuwe generatie volwassen geworden met moderne zaken als een elektrische te openen achterklep, adaptieve demping, LED-koplampen en een plug-in hybride-uitvoering met vierwielaandrijving, goed voor 224 pk. Andere motorisaties zijn een driecilinder (1.5 liter) met 136 pk of een viercilinder (2.0) liter met 192 pk. Het dieselpalet bestaat uit viercilinders met 150 tot 190 pk.

Prijzen

Mini stelt de nieuwe Countryman eerst voor aan het publiek op de Los Angeles Motor Show, waarna de productie bij VDL NedCar in november zal starten. De importeur heeft al prijzen op een rij want de Countryman is er vanaf 32.990 euro (benzine) of 37.500 euro (diesel). De eerste exemplaren rijden in februari de showroom uit, dus alle varianten komen in aanmerking voor 22% bijtelling.

Labels: