Home > Over Arval > Nieuws > Dit is de nieuwe Audi Q5

Dit is de nieuwe Audi Q5

Dit is de nieuwe Audi Q5

vrijdag, september 30, 2016

De best verkochte middelgrote premium SUV ter wereld is weer nieuw; maak kennis met de Audi Q5. De tweede generatie innoveert met sterkere en zuinigere motoren en tegelijkertijd doet luchtvering intrede.

Na een carrière van bijna negen jaar is het over en sluiten voor de allereerste Audi Q5. De nieuwe generatie staat te trappelen van ongeduld en komt begin 2017 naar Nederland. Niet alleen zijn uiterlijk is sterk geëvolueerd, ook de motoren en het rijcomfort staan op een hoger plan. Audi introduceert bijvoorbeeld luchtvering op de Q5, waarmee de auto net als de Q7 comfortabeler en terreinvaardiger wordt.

De nieuwe Q5 is verder iets groter en ruimer dan zijn voorganger, maar toch 90 kilo lichter. Onder de motorkap maken de Duitsers de weg vrij voor de laatste generatie 2.0 TDI (150, 163, 190 pk) of 2.0 TFSI (252 pk) motoren. Als zescilinderoptie haalt Audi de 3.0 TDI 286 pk uit het rek.

In de standaarduitrusting gaat de nieuwe Q5 met zijn tijd mee in de vorm van standaard xenonverlichting en adaptieve quattro vierwielaandrijving maar natuurlijk is de optielijst nog langer dankzij LED-verlichting, adaptieve demperregeling, dynamic steering, de Audi virtual cockpit, head-up display en verschillende assistentiesystemen. Audi verpakt die systemen in drie pakketten: Tour, City en Parking. De exacte specificaties en prijzen worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Labels: