Home > Over Arval > Nieuws > In de rij voor Skoda Superb

In de rij voor Skoda Superb

In de rij voor Skoda Superb

Company News
dinsdag, november 3, 2015
Skoda Superb

Wie dit jaar nog een nieuwe Skoda Superb wilt rijden moet snel zijn. Voor de hatchback moeten dealers al ‘nee’ verkopen en de Superb Combi die eind deze maand in de showroom staat is eveneens beperkt beschikbaar.

 

De Skoda-fabriek in het Tsjechische Kvasiny draait na de zomerstop weer op volle toeren om de Superb hatchback en Superb Combi naar de Europese markt te sturen. Er is zelfs een extra ploegendienst in het leven geroepen om aan de vraag te voldoen. Het nieuwe vlaggenschip valt in verschillende landen dermate in de smaak dat de levertijd is opgelopen naar 6 maanden en de productie voor dit jaar al is uitverkocht. Tenminste, als het de Superb hatchback moet zijn.

 

Imago

Eind september staat de Superb Combi in de showroom en daarvoor heeft de Nederlandse importeur eveneens beperkte productieplaatsen gekregen. Het merk ziet naast interesse van Ford- en Volvo-rijders ook belangstelling vanuit uit eigen huis; Octavia-rijders die upgraden naar het vlaggenschip. Die ontwikkeling heeft alles te maken met de imagoverschuiving van Skoda als budget- naar kwaliteitsmerk, met bijbehorende restwaarde en leaseprijzen ten gevolge.

 

Prijzen

Uiteraard speelt ook mee dat de nieuwe Superb (en Combi) leverbaar zijn met 20% bijtelling. Prijzen voor de Superb met bijtellingsvoordeel beginnen bij 29.840 euro. De Superb Combi is er fiscaalvriendelijk vanaf 31.145 euro als 1.6 TDI met 120 pk. In het najaar volgen ook nog Greenline uitvoeringen met 96 g/km CO2-uitstoot. De prijzen van deze aller zuinigste versies zijn nog niet bepaald.

Pers contact
Neem contact op
Jade Meijer communicatie adviseur Arval bv Duwboot 10 3991 CD Houten
Phone 
030 602 44 44