Home > Over Arval > Nieuws > Audi A3 optisch en technisch opgefrist

Audi A3 optisch en technisch opgefrist

Audi A3 optisch en technisch opgefrist

Company News
vrijdag, april 8, 2016
Audi A3

Audi zet de A3 opnieuw in de kijkers. De succesvolle modelrange krijgt deze zomer een facelift en nieuwe technieken zodat hij weer helemaal scherp op het netvlies staat. Ook letterlijk.

 

De neus van de vernieuwde A3 valt meteen op. De grille staat nu meer zelfstandig terwijl de Matrix-LED koplampen puntiger zijn getekend. Ook de bumpers, lichtmetalen wielen en achterlichten maken de A3 helemaal conform de laatste mode. In het interieur is net als bij de nieuwe A4 het digitale instrumentarium de grootste eyecatcher, waarbij een groot TFT-scherm de snelheidsmeter, toerenteller, navigatiekaart of een combinatie daarvan laat zien. Ook handig: Het MMI-infotainmentsysteem kent voortaan een menustructuur die meer overeenkomt met die van smartphones.

 

Meer veiligheid

Met het vernieuwen van de carrosserie en het interieur maakt Audi ook van de gelegenheid gebruik het veiligheidspakket van de A3 op te waarderen. Zo zijn de rijbaanassistent en het Audi pre sense met voetgangersdetectie verbeterd terwijl de file-assistent aan de adaptieve cruise control is toegevoegd om de auto zelfstandig door de file te loodsen. Heel veilig is verder de kruisendverkeerassistent die waarschuwt voor verkeer tijdens achteruitrijden.

 

Nieuwe 1.0 TFSI
Onderhuids zet Audi nieuwe stappen met de komst van de 1.0 TFSI motor. Deze driecilinder is al bekend uit de A1 en gaat in de A3 met 115 pk als instapper fungeren. Verder blijft het motorpalet bestaan uit de 1.6 TDI 110 pk, de 1.4 TFSI 150 pk en 2.0 TFSI- en TDI-motoren. De snelle S3 krijgt er 10 pk bij en trappelt met 310 pk van ongeduld. Ook de A3 op aardgas en de A3 plug-in hybride staan vanaf de zomer weer klaar. De orderboeken zijn vanaf mei geopend en dan weten we ook wat de vernieuwde A3-modellen gaan kosten.

Labels: 
Pers contact
Neem contact op
Jade Meijer communicatie adviseur Arval bv Duwboot 10 3991 CD Houten
Telefoonnummer 
030 602 44 44