Home > Over Arval > Nieuws > Alles over de nieuwe Ford Fiesta

Alles over de nieuwe Ford Fiesta

Alles over de nieuwe Ford Fiesta

dinsdag, december 6, 2016
Ford Fiesta

Deze week heeft Ford tijdens het Go Further-evenement het doek getrokken van de nieuwe Fiesta. Hij werd meteen gepresenteerd in vier uitvoeringen, waarvan twee volledig nieuw zijn ten opzichte van het vorige model. De Fiesta is met de nieuwe generatie nog meer een mini-Focus geworden, waarbij vooral de achterlichten opvallen. Die zijn nu niet meer in de achterste raamstijlen verwerkt, maar liggen onder de achterruit. Net als de vorige Fiesta is de nieuwe ook weer als drie- en vijfdeurs leverbaar. Dankzij een aangepast onderstel heeft de auto een betere wegligging en is hij daarmee fijner om te rijden. Het comfort is verbeterd met een stiller interieur en comfortabelere vering.

Uitvoeringen

Ford heeft de Fiesta meteen in vier uitvoeringen gepresenteerd. Daarvan kennen we de Titanium en sportieve ST-Line van het vorige model, maar de Vignale en Active zijn nieuw ten opzichte van de vorige generatie. Met de Vignale wordt ook de Fiesta toegevoegd aan de extra luxe Vignale-line up. Met de Active is de Fiesta er nu ook met off-roadaankleding en met iets meer bodemvrijheid.

Uitrusting

Het infotainment bedien je via een 8-inch HD-touchscreen met SYNC 3-systeem. Als u liever geen scherm aanraakt, is het systeem ook te bedienen met spraakcommando’s. Met die commando’s kan de Ford ook op zoek gaan naar hotels, (tank)stations, parkeerplaatsen, enzovoort. SYNC 3 is ook uitgerust met Apple CarPlay, Android Auto en AppLink. Voor de audio is er het B&O Play-systeem, waarmee de Fiesta de eerste Ford is die met dat systeem is uitgerust. Ook een primeur, maar dan specifiek voor de Fiesta is het panoramadak op de optielijst.

Voor wie zijn auto graag naar persoonlijke smaak aankleedt, is er goed nieuws. Bij de nieuwe Fiesta is dat namelijk nog beter mogelijk dan met het vorige model.

Motoren

Uit het motorenaanbod zijn alvast twee opties bekendgemaakt. De eerste is de bekende 1.0 EcoBoost driecilindermotor. Optioneel kan die motor gekoppeld worden aan een zestrapsautomaat, anders is dat een handgeschakelde zesbak. Voor de dieselrijder zal er in ieder geval een 1.5 TDCi op de optielijst staan. Voor de transmissieopties van die motor geldt hetzelfde als voor de 1.0 EcoBoost. Beide motoren hebben een start/stopsysteem.

Veiligheid

Ford heeft het Pedestrian Detection-systeem verder verbeterd en de Fiesta is het eerste model dat met het vernieuwde systeem is uitgerust. Pedestrian Detection kan nu niet alleen verder kijken (nu 130 meter), maar kan aanrijdingen nu ook in het donker voorkomen. Een camera met grotere kijkhoek zorgt ervoor dat de Fiesta meer van zijn omgeving ziet en daar zo beter op in kan spelen. Ook Active Park Assist is aangepast. Dat kan nu ook zelf remmen als de bestuurder niet genoeg oplet bij het handsfree inparkeren. De andere op de nieuwe Fiesta leverbare systemen zijn Traffic Sign Recognition, Auto High Beam, Cross Traffic Alert, Adaptive Cruise Control met Forward Alert, Adjustable Speed Limiter, Blind Spot Information System, Distance Indication, Driver Alert, Lane Keeping Aid, Lane Keeping Alert en Forward Collision Warning.

Labels: