Home > Over Arval > Nieuws > 400 kilometer rijbereik voor elektrische Renault ZOE

400 kilometer rijbereik voor elektrische Renault ZOE

400 kilometer rijbereik voor elektrische Renault ZOE

donderdag, september 29, 2016
Renault Zoe

Renault zet nieuwe stappen in de markt van elektrische auto’s. De Zoe krijgt een sterker accupakket waarmee je maximaal 400 kilometer kunt rijden. Daar kun je dubbel en dwars mee thuis komen!

Het introduceren van de Renault Zoe 40 - want dat is de officiële benaming - zet de concurrentie voor nu buiten spel. Het nieuwe accupakket met een capaciteit van 41 kWh is sterker maar niet groter en zwaarder en dat resulteert in een elektrische actieradius van maximaal 400 kilometer. In de praktijk betekent dat een rijbereik van 300 kilometer goed haalbaar is, veel meer dan een Nissan LEAF, Volkswagen e-Golf of bijvoorbeeld BMW i3.

Snelladen

Renault biedt de nieuwe Zoe 40 ook aan met ingebouwde snellaadfunctie. De actieradius ligt dan op 370 kilometer maar met deze uitvoering biedt het merk wel de mogelijkheid om de Zoe bij snellaadstations te laden, al dan niet langs de snelweg. Deze zogenoemde Quickcharge functie is optioneel verkrijgbaar.

Tegelijkertijd met de introductie van het nieuwe accupakket introduceert Renault ook twee nieuwe services: Z.E. Trip om laadpunten via het R-Link navigatiesysteem te vinden en Z.E. Pass om toegang te krijgen tot openbare laadlocaties. De smartphone app die hoort bij de auto biedt verder een localisatiefunctie van de auto en toegang tot de klimaatregeling op afstand.

Prijzen

De prijzen voor de Renault Zoe 40 beginnen bij 23.990 euro voor de versie zonder snellaadfunctie en 24.690 euro voor de versie met snellader. Nieuw is de uitvoering ‘Bose’ met een gelijknamig audiosysteem. Het instapmodel van de Zoe kost minimaal 21.490 euro beschikt als enige uitvoering over het ‘oude’ accupakket met 22 kWh capaciteit. Uiteraard profiteren alle versies van 4% bijtelling.

Labels: