Alles over leasen

Veelgestelde vragen over zakelijk leasen

Waarom zakelijke lease?

Met zakelijke lease kun je als ondernemer veel tijd en geld besparen. Bovendien houd je grip op jouw wagenpark en kun je erop vertrouwen dat je alles goed geregeld hebt. 

Kostenbesparing

Alle administratieve handelingen kosten veel tijd, net als het maken van analyses en rapportages. Arval neemt als leasemaatschappij jouw auto’s en alle werkzaamheden die daarmee samenhangen van je over. En omdat wij alle informatie over jouw wagenpark zorgvuldig administreren, kunnen wij je de besparingen concreet laten zien. Bij een goed wagenparkbeleid hoort een consequente, kostenbewuste autoregeling die periodiek wordt aangepast aan nieuwe omstandigheden. Door bepaalde gewoontes, verworven rechten en uitzonderingen die regel worden, verliest een autoregeling aan kracht. Als onpartijdige derde voorkomt Arval dit. Wij informeren jou en jouw berijders over hun rijgedrag en spreken ze aan als zij zich niet aan de afspraken houden. Zo heb je dus meer grip op het gedrag van jouw medewerkers zonder dat dat tijd en moeite kost.

Maatwerk

De goede afspraken met huidige leveranciers zijn voor veel bedrijven een argument om geen auto’s te leasen. Maar bij Arval sluit het één het ander niet uit: wij zijn namelijk bereid om jouw huidige afspraken over te nemen. Dat is handig, want je doet slechts zaken met één partij. Bovendien profiteer je dan van de schaalvoordelen die wij behalen als afnemer van producten en diensten voor ruim 35.000 auto’s. Wellicht denk je dat leasen niets voor jou is omdat je genoeg kapitaal in de organisatie hebt om de auto’s zelf te financieren. Ook dan kan samenwerking met Arval voordelig voor zijn. Je kunt namelijk de auto’s zelf blijven financieren en toch gebruik maken van onze uitgebreide dienstverlening. Bij Arval is leasen dus altijd maatwerk.

Wij geven je graag vrijblijvend advies. Neem voor meer informatie contact met ons op via telefoonnummer 030-6024444 of mkbteam@arval.nl

 

Waarom Arval?

Leasen bij Arval betekent gemak en optimale regie. Wij denken graag met je mee over hoe jij kosten kunt besparen. Ook helpen we bij complexe mobiliteitsvraagstukken. Maar er zijn meer redenen waarom je voor Arval moet kiezen:

1. De beste leasemaatschappij van Nederland!
Als je kiest voor Arval, kies je voor de beste leasemaatschappij van Nederland. Arval is in 2017 voor het twaalfde openvolgende jaar als hoogst gewaardeerd. Of je nou zzp'er bent of werknemer van een midden- en kleinbedrijf, slimme ondernemers leasen hun auto zakelijk bij Arval. 

2. Alles inclusief
Je betaalt enkel de brandstof, wij regelen de rest voor een vast - vooraf afgesproken - bedrag per maand. Waar je bij andere leasemaatschappijen vaak extra betaalt voor verzekeringen of een verlaagde eigen bijdrage bij schade, heb je bij Arval standaard de beste voorwaarden.

3. Haal- en brengservice
Is je leaseauto toe aan onderhoud, een reparatie of apk-keuring? Dan komen wij de leaseauto ophalen op een door jou gewenste locatie en tijdstip. Wij laten de werkzaamheden op dezelfde dag uitvoeren en brengen de auto in topconditie terug.

4. Zorgeloos rijden met optimale service 
Schade of (ongepland) onderhoud nodig? Eén telefoontje naar Arval is voldoende. Jouw accountmanager regelt de rest. Arval geeft je de garantie dat je altijd een representatieve auto tot beschikking hebt.  

Hoe werkt het?

Accountteam

Bij Arval heb je één vast aanspreekpunt: de accountmanager. Je krijgt gegarandeerd snel antwoord, waar het ook over gaat. Dat is mogelijk omdat wij werken met accountteams. Een accountteam bestaat uit twaalf mensen. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het beheer van jouw wagenpark. Zij kennen de autoregeling en wagenparkbeleid door en door en hebben alle kennis in huis om je direct van dienst te zijn.

 

 

Driverteam

Naast het accountteam kent Arval ook het driver team. Dit team helpt jou en jouw berijders met alle praktische vragen over de leaseauto. Zowel telefonisch als online. Denk bijvoorbeeld aan vragen over onderhoud en schade, maar ook over ons onlineplatform ‘My Arval’. Het fijne is dat het driverteam de berijder in de meeste gevallen direct verder kan helpen.

 

 

Onze digitale tools

Arval maakt het je graag zo makkelijk mogelijk. Daarom investeren we in digitale diensten, waarmee altijd informatie over jouw wagenpark kunt raadplegen. En omdat wij begrijpen dat je wel iets anders te doen hebt dan vragen van berijders beantwoorden, kunnen de berijders de meeste informatie ook zelf vinden. 

My Arval maakt het beheer van jouw wagenpark eenvoudig en transparant. Als je inlogt op My Arval, kom je in jouw persoonlijke omgeving. Daar vind je informatie over jouw wagenpark. Zo zie je in jouw agenda wanneer je nieuwe auto’s worden geleverd en wat de dichtstbijzijnde Service Partners zijn voor onder andere schade en onderhoud. Ook lees je op de social wall het laatste automotive nieuws. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en kun je jouw berijders goed begeleiden in hun autokeuze.

Wil je weten hoe je op jouw wagenpark kunt besparen? Wil je inzicht in het totale verbruik en CO2-uitstoot? Of wil je zien welke berijders in verhouding veel brandstof verbruiken? De antwoorden op deze en andere vragen vind je eenvoudig via My Arval, op My Fleet Status. My Fleet Status heb je real-time inzicht in de status van het wagenpark. Deze online tool biedt diverse rapportagemogelijkheden om het wagenpark eenvoudig te beheren en direct inzicht te krijgen in de Total Cost of Ownership. Zoom eenvoudig in op specifieke auto’s, medewerkers of KPI’s. Vrijwel elke analyse is met My Fleet Status binnen handbereik, waardoor je snel acties kunt nemen om het wagenpark te optimaliseren.

 

 

Wat zit er allemaal in mijn leaseprijs?

Welke verschillende vormen van bijtelling bestaan er?

Anno 2018 zijn er twee bijtellingsvormen in Nederland: 4% voor elektrische voertuigen, en de rest valt onder 22%. Lees hier alles over bijtelling.

Wat is het verschil tussen kopen of leasen?

Wat gebeurt er als ik het jaarkilometrage uit mijn leasecontract overschrijd?

Kan ik de leaseovereenkomst opzeggen voordat de leaseperiode voorbij is?

Hoe wordt de hoogte van de opzegvergoeding bepaald?

Moet ik bij schade een eigen bijdrage betalen?