Home > Informatie > Nieuwe Leaseauto

Uw nieuwe leaseauto

Veelgestelde vragen over uw nieuwe leaseauto

Gefeliciteerd met uw nieuwe leaseauto!

Met My Arval Mobile heeft u altijd en overal informatie over uw leaseauto bij de hand. Vanuit de app regelt u direct allerlei zaken zelf. My Arval Mobile is specifiek ontwikkeld voor smartphones en tablets. Op uw desktop kunt u My Arval gebruiken.

In één oogopslag biedt My Arval Mobile u:

  • directe toegang tot belangrijke autopapieren
  • de dichtstbijzijnde servicepartners en de mogelijkheid om meteen een afspraak te maken
  • de mogelijkheid om eenzijdige schade te melden
  • opslag van alle berichten en documenten die u van ons ontvangt
  • statistieken over uw rijgedrag
  • direct contact met het Arval driverteam via e-mail, telefoon en chat.

Hoe gaat de aflevering van mijn nieuwe auto?

Arval stuurt alle belangrijke documenten naar u en houdt contact met de dealer over de afleverdatum. Wanneer de auto voor u klaarstaat, neemt Arval of de dealer contact met u op om een afleverafspraak te maken. Levert u een Arval-leaseauto in? Bekijk de inleverhandleiding in de My Arval Mobile app of via My Arval.

Waar vind ik gegevens van mijn auto?

Alle informatie over uw leaseauto vind u in de My Arval Mobile app of via My Arval.

Binnenkort krijg ik mijn nieuwe leaseauto en moet ik dus mijn oude inleveren. Hoe gaat dat?

Als u een Arval-auto inlevert, bekijk dan zeker de inleverhandleiding. Hierin staat stap voor stap wat u moet doen als u uw auto inlevert. Deze handleiding is te vinden in de My Arval app bij Mijn auto en op My Arval / communicatie.

Hoe zit het met de bijtelling?

Rijdt u meer dan 500 kilometer per jaar privé met uw leaseauto, dan geldt de bijtelling voor privégebruik. De fiscale prijs van de auto wordt tot het belaste loon gerekend. Arval informeert u en uw werkgever over de fiscale prijs van uw auto. Informatie over fiscale wijzigingen, zoals aanpassingen in bijtellingspercentages vindt u hier.

Welke dealer levert mijn nieuwe auto?

Dat is afhankelijk van de afspraken die wij met uw werkgever hebben gemaakt. Neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie.

Wanneer ontvang ik mijn kentekencard?

Na aflevering van uw nieuwe leaseauto stuurt het RDW de kentekencard naar uw huisadres. Dit duurt maximaal 3 werkdagen. Heeft u na 5 werkdagen de kentekencard nog niet ontvangen? Neem dan contact op met Arval.

Mag ik na aflevering extra accessoires op mijn auto laten zetten?

Dat kan, maar u moet wel eerst toestemming vragen aan uw werkgever en aan Arval (ook in verband met de verzekering). De accessoires mogen aan het einde van het contract weer verwijderd worden maar alleen als u de auto daarmee niet beschadigt.