Home > Home > Waarom leasen?

Waarom leasen?

Waarom leasen?

Wagenparkbeleid beheren en uitvoeren is voor de meeste organisaties geen kernactiviteit. Het is lastig om dit efficiënt en economisch optimaal te doen als de specifieke kennis, vaardigheden en middelen ontbreken. Organisaties die ervoor kiezen hun wagenpark in eigen beheer te houden zijn daarom in de praktijk vaak meer tijd en geld kwijt dan nodig is. Leasen kan u dan ook veel geld besparen. Daarnaast houdt u grip op uw wagenpark en kunt u erop vertrouwen dat u alles goed geregeld heeft. Bij Arval zeggen wij ‘We manage. You keep control.’. Bekijk onderstaande video om te zien hoe wij hier uitvoer aan geven.

 

 

15% kostenbesparing

Uit de praktijk weten wij dat het één FTE kost om een wagenpark van 125 auto’s te beheren. Alle administratieve handelingen kosten veel tijd, net als het maken van analyses en rapportages. Arval neemt als leasemaatschappij uw auto’s en alle werkzaamheden die daarmee samenhangen van u over. Ons doel daarbij is minimaal 15% te besparen op zowel uw beheer- als autokosten. En omdat wij alle informatie over uw wagenpark zorgvuldig administreren, kunnen wij u de besparingen concreet laten zien.

Bij een goed wagenparkbeleid hoort een consequente, kostenbewuste autoregeling die periodiek wordt aangepast aan nieuwe omstandigheden. Door bepaalde gewoontes, verworven rechten en uitzonderingen die regel worden, verliest een autoregeling aan kracht. Als onpartijdige derde voorkomt Arval dit. Wij informeren uw berijders over hun rijgedrag en spreken ze aan als zij zich niet aan de afspraken houden. U heeft dus meer grip op het gedrag van uw medewerkers zonder dat dat u tijd en moeite kost.

Maatwerk

De goede afspraken met huidige leveranciers zijn voor veel bedrijven een argument om geen auto’s te leasen. Maar bij Arval sluit het één het ander niet uit: wij zijn namelijk bereid om uw huidige afspraken over te nemen. Handig voor u, want u doet slechts zaken met één partij. Bovendien profiteert u dan van de schaalvoordelen die wij behalen als afnemer van producten en diensten voor ruim 35.000 auto’s.

Of misschien denkt u dat leasen niets voor u is omdat u genoeg kapitaal in de organisatie heeft om de auto’s zelf te financieren. Ook dan kan samenwerking met Arval voordelig voor u zijn. U kunt namelijk uw auto’s zelf blijven financieren en toch gebruik maken van onze uitgebreide dienstverlening. Bij Arval is leasen dus altijd maatwerk.

Wij geven u graag vrijblijvend advies. Zo maken wij graag vrijblijvend een analyse van uw huidige autoregeling. Neem voor meer informatie contact met ons op via telefoonnummer 030 602 44 44.