Home > Home > Blog > Volvo Xc60 Gaat Tweede Generatie

Volvo XC60 gaat tweede generatie in

Volvo XC60 gaat tweede generatie in

maandag, maart 13, 2017
Volvo XC60

Volvo heeft het doek getrokken van de volledig nieuwe, tweede generatie CX60. Nieuw is een plug-in hybrideversie, die opvallend snel van z’n plek komt.

Qua design speelt Volvo op safe door de CX60 vooral te laten evolueren, waarbij de auto verschillende uiterlijke kenmerken van de goed ontvangen 90-serie meekrijgt. Onderhuids zijn de wijzigingen iets groter, want de nieuwe XC60 mag zichzelf een semi-autonome auto noemen. Het City Safety-pakket is uitgebreid met Steer Assist, dat de auto kan laten uitwijken of terugsturen indien nodig. Op de optielijst is Pilot Assist verschenen, dat het mogelijk maakt om de auto tot 130 km/h zelf te laten gas geven, remmen en sturen.

Plug-in hybride

Het aanbod uit benzinemotoren bestaat bij introductie uit de T5 en T6, met respectievelijke vermogens van 254 en 320 pk. De sterkste versie is echter de T8 met plug-in hybridetechnologie. Die aandrijflijn levert een gecombineerd vermogen van 407 pk. Daarmee bereikt de auto in 5,3 seconden de 100 km/h. Diesel kan met de D4 en D5, met vermogens van 190 en 235 pk.

Nieuwe uitrusting

Nieuw is het CleanZone-klimaatcontrolesysteem, dat de lucht filtert voordat deze het interieur in wordt geblazen. Verder is het Sensus-infotainmentsysteem van beter graphics voorzien. Het infotainment bevat verder het complete aanbod aan connectiviteit via Android Auto, Apple CarPlay en de Volvo OnCall-diensten.

Introductie

Tegen het einde van de maand maakt Volvo de prijzen bekend, maar een specifieke marktintroductie wordt nog niet gegeven. Waarschijnlijk wordt dat half april, als de auto ook in productie gaat.

Labels: