Home > Home > Blog > Volkswagen Start Verkoop Arteon Business R

Volkswagen start verkoop Arteon Business R

Volkswagen start verkoop Arteon Business R

vrijdag, april 7, 2017
Volkswagen Arteon

Volkswagen heeft de verkoop gestart van het nieuwe vlaggenschip Arteon. De auto is nu eerst te bestellen als Business R, voor prijzen vanaf 57.750 euro. Het eindelijke instapmodel zal ‘minder dan 40.000 euro’ kosten.

De nieuwe Volkswagen Arteon is nu te bestellen als het zakelijke topmodel Business R. Deze heeft in de standaarduitrusting onder andere het Discover Media-infotainmentsysteem, de online Car-Net-diensten, het Active Info Display, digitale radio, automatische airco, verwarmbare voorstoelen, verkeersbordenherkenning, adaptieve cruise control, rijstrookassistent, parkeerassistent en LED-verlichting voor en achter. Op visueel vlak is de auto voorzien van het R-Line-pakket voor een sportievere uitstraling, compleet met 18-inch lichtmetalen velgen.

De Business R is leverbaar met een benzine- of dieselmotor. Dat zijn respectievelijk de 280 pk sterke 2.0 TSI en de 250 pk sterke 2.0 TDI. Een zeventrapsautomaat en vierwielaandrijving zijn bij beide motoren standaard.

Uitrustingsniveaus

De andere uitrustingsniveaus luisteren zijn het instapmodel, de Elegance en de Business-variant van die laatste. De uitrusting van het instapmodel bestaat onder andere uit LED-verlichting, 17-inch lichtmetalen velgen, automatische airco, elektrische verstelbare ErgoComfort-stoelen, parkeersensoren, het Composition Media-infotainmentsysteem, rijstrookbegeleiding, adaptieve cruise control, vermoeidheidsherkenning en het Press & Drive-startsysteem. Ook LED-lichtunits en 17-inch lichtmetalen velgen zijn altijd aanwezig.

Prijzen

De nu te bestellen Arteon Business R heeft een vanafprijs van 57.750 euro voor de benzineversie en 57.850 euro voor de diesel. Vanaf juni wordt de auto bij de dealers afgeleverd en dan volgen ook de andere uitrustingsniveaus. Het instapmodel zal een vanafprijs krijgen die ‘onder de 40.000 euro’ ligt. De andere uitrustingsniveaus worden geleidelijk geïntroduceerd. Bestellen kan vanaf later deze maand, mei en september.

Labels: