Home > Home > Blog > Skoda Presenteert Elektroplannen

Skoda presenteert elektroplannen

Skoda presenteert elektroplannen

dinsdag, april 4, 2017
Skoda vision e

Skoda maakt haar plannen bekend op gebied van (deels) elektrische aandrijving. Als eerste zullen we een plug-in hybride Superb zien, maar er is meer…

Samen met de presentatie van de Vision E conceptcar, maakt Skoda ook haar plannen bekend op gebied van elektrische aandrijflijnen. Skoda gaat nog niet heel specifiek op de modellen in, maar laat wel alvast weten dat het merk in 2019 een plug-in hybrideversie zal introduceren van de Superb. In 2020 volgt het eerste volledig elektrische model. De volgende mijlpaal is in 2025, want tegen die tijd heeft Skoda vijf volledig elektrische modellen in het aanbod.

Vision E

Terug naar de conceptcar. Die geeft alvast een voorproefje op elektrisch gebied. De auto heeft twee elektromotoren aan boord, die samen 306 pk leveren. De topsnelheid is met 180 km/h relatief bescheiden, maar Skoda belooft wel een ‘sportieve acceleratie’. De actieradius van de Vision E bedraagt 500 kilometer.

Autonoom

Tot slot maakt Skoda ook een begin met autonome rijtechnologie. De Vision E kan al zelfstandig filerijden, inhalen en parkeren. Ook het zelf zoeken naar een parkeerplaats is geen probleem.

Labels: