Home > Home > Blog > Opel Insignia Sports Tourer nu ook onthuld

Opel Insignia Sports Tourer nu ook onthuld

Opel Insignia Sports Tourer nu ook onthuld

maandag, februari 13, 2017
Opel Insignia Sports Tourer

Nadat eind vorig jaar de sedanversie van de nieuwe generatie Insignia werd onthuld, is het nu de beurt aan de Sports Tourer om tevoorschijn te komen.

De Sports Tourer is onderhuids hetzelfde als de sedanversie. Daarmee beschikt ook de stationvariant over de nieuwe vierwielaandrijving met torque vectoring, de eveneens nieuwe achttrapsautomaat, Opel OnStar en alle veiligheidstechnologieën die Opel op dit moment kan bieden. Een optie speciaal voor de Sports Tourer is het panoramadak.

De cijfers

De nieuwe Insignia Sports Tourer is ten opzichte van het huidige model iets gegroeid in de breedte en de lengte. In de hoogte krom de auto een beetje. Ondanks alles zorgt de langere wielbasis voor mee beenruimte achterin en past er in de bagageruimte nu maximaal 1.640 liter aan spullen. Dan moet wel de achterbank worden neergeklapt, een proces dat met een druk op de knop in gang wordt gezet. De laadvloer meet dan iets meer dan twee meter. De achterklep opent zichzelf automatisch na een voetbeweging onder de achterbumper. Op dezelfde manier sluit hij ook weer. De klep houdt daarbij zelf in de gaten of er geen obstakels in de weg zitten.

Op de markt

Later deze maand maakt Opel bekend wat de nieuwe generatie Insignia zal gaan kosten. Vanaf dat moment is de auto ook te bestellen. In het tweede kwartaal van dit jaar staat de nieuwe Insignia bij de dealers.

Labels: