Home > Home > Blog > Ondernemers Ontdekken Flexibel Leasen Van Starter Tot Projectmanager

Ondernemers ontdekken flexibel leasen: van starter tot projectmanager

Ondernemers ontdekken flexibel leasen: van starter tot projectmanager

Voor een lease-auto hoef je tegenwoordig geen contract meer voor vijf jaar af te sluiten. Anno 2017 willen bedrijven grotere flexibiliteit. En dus kiezen steeds meer ondernemers voor flexibel leasen. Bij flexibel leasen kies je een autotype naar keuze, de contractduur (bijvoorbeeld zes maanden) en een maandelijkse kilometerbundel. Binnen een werkdag rijd je weg in de leaseauto. Je betaalt alleen de brandstofkosten dus kom je nooit voor onverwachte kosten te staan.

Drie praktijkvoorbeelden van ondernemers voor wie flexibel leasen een uitkomst blijkt:

1.      Voor nieuwe werknemers met een tijdelijk contract
Dick Bakker, directeur mkb van Arval, een van de grootste lease-bedrijven van Nederland: “Wij zien vaak dat organisaties voor een flexibel leasecontract kiezen, dat past bij de duur van de arbeidsovereenkomst.” 

2.      Voor start-ups
Startende ondernemers kunnen niet voorspellen hoe het precies met hun bedrijf gaat. Daarom voelen ze vaak minder voor een leasecontract voor vijf jaar. Flexibel leasen is dan een alternatief.

3.      Voor projecten of piekmomenten
Soms heeft een organisatie tijdelijk behoefte aan extra mobiliteit. Bakker van Arval: “Dit was ideaal voor een bekende supermarktketen die onlangs een projectmanager had aangenomen. Hij kreeg als taak om in een bepaalde periode alle supermarkten te bezoeken en daar had hij wel een passende auto voor nodig. Met een zo’n flexibel contract had hij de lusten van een leasecontract alleen zat hij er niet zo lang aan vast.”

De kosten voor flexibel leasen liggen iets hoger dan bij een leasecontract voor langere tijd. Maar wie optimaal wil inspelen op piekmomenten of hecht aan flexibiliteit kan flexibel leasen een uitkomst zijn. Meer weten? Ook over de beschikbare autotypes? Lees hier meer informatie.

Arval Blog - Flexibel leasen