Home > Home > Blog > Nieuws > Opel Crossland X onthuld

Opel Crossland X onthuld

Opel Crossland X onthuld

woensdag, januari 18, 2017
Opel Crossland

Opel heeft de opvolger van de Merica onthuld, in de vorm van de Crossland X. De nieuwe crossover is onderdeel van de nieuwe Opel X-familie, waartoe ook de Mokka X behoort.

Als Meriva-opvolger positioneert de Crossland X zich als een praktische crossover. Een MPV met SUV-uitstraling, in feite. Opel heeft de auto voor het dagelijkse gebruik georiënteerd op de stad, maar langere reizen zijn er ook goed mee te maken. De bagageruimte van de vijfzitter meet 410 tot 520 liter, afhankelijk van de positie van de achterbank. Die is namelijk naar voren en naar achteren te verschuiven. Met de bank neergeklapt kan er 1.255 liter aan bagage mee.

Uitrusting

De Crossland X is standaard uitgerust met onder meer AGR-gecertificeerde voorstoelen, Opel OnStar, Intellilink met 8-inch scherm en navigatie, inductieladen voor de smartphone en een WiFi-hotspot. Een glazen panoramadak, verwarmbaar stuur en verwarmbare voorruit zijn optioneel.

Rijhulpsystemen

Aan de veiligheid wordt gedacht met onder andere een parkeerassisten met 180-graden-achteruitrijcamera, een automatische noodrem met voetgangersherkenning, rijbaanassistentie, verkeersbordherkenning, dodehoekdetectie en vermoeidheidsherkenning van de bestuurder. Optioneel is het Safety Pakket, dat daar onder meer dynamische bochtverlichting en Opels adaptieve full-LED-koplampen aan toevoegt. Eveneens optioneel is een head-up-display.

Op 1 februari zal de auto zijn werelddebuut maken in Berlijn. Tegen die tijd worden ook de prijzen, het motorenaanbod en een indicatie voor de marktintroductie verwacht.

Labels: