Home > Home > Blog > Nieuws > Dit is de nieuwe SEAT Ibiza

Dit is de nieuwe SEAT Ibiza

Dit is de nieuwe SEAT Ibiza

maandag, februari 6, 2017
Seat Ibiza

SEAT heeft de nieuwe, vijfde generatie Ibiza onthuld. De auto borduurt voort op het bestaande concept, maar is op de nodige punten verbeterd. Nieuw is dat er nu ook een aardgasversie is. Het design mag dan een evolutie zijn van het huidige model, onderhuis is er meer veranderd. De vijfde generatie Ibiza staat op een nieuw platform. De wielbasis is met bijna tien centimeter gegroeid, waardoor er meer interieurruimte is ontstaan. De bagageruimte meet nu 355 liter.

Motoren

Het nieuwe platform maakt het mogelijk om de Ibiza voor het eerst ook aan te bieden als aardgasversie. In dat geval zit er onder de kap de 1.0 TSI met 90 pk. Het motorenaanbod van de nieuwe Ibiza begint met diezelfde motor in 75 pk-versie. De andere benzineopties bij introductie zijn de 1.0 TSI met 95 en 115 pk. Later komt daar een nieuwe 1.5 TSI met 150 pk bij. Voor diesel is er de 1.6 TDI met 95 of 115 pk. De motoren tot 95 pk hebben standaard een handgeschakelde transmissie met vijf verzetten. De sterkere motoren hebben een versnelling meer en dan is ook een zevenstrapsautomaat leverbaar.

Uitrusting

De uitrustingsniveaus van de nieuwe Ibiza zijn de Reference, Style, FR en Xcellence. Die laatste twee vormen de topmodellen, op gebied van respectievelijk sportiviteit en luxe. Die topmodellen hebben onder meer full-LED-verlichting, een 8-inch touchscreen met glazen scherm en een inductielader voor de telefoon. Apple CarPlay en Android Auto zijn ook aanwezig.

Assistentie

Op gebied van rijhulpsystemen is de nieuwe Ibiza al dan niet standaard voorzien van de nieuwste systemen die SEAT biedt, waaronder Front Assist. Dat systeem remt de auto af als er gevaar dreigt en de bestuurder niet zelf remt.

Introductie

De nieuwe SEAT Ibiza zal alleen in vijfdeursuitvoering op de markt komen. Op de Autosalon van Genève zal de auto aan het publiek gepresenteerd worden, waarna de verkopen in april starten. In juni is de auto daadwerkelijk leverbaar.

Labels: