Home > Home > Blog > Nieuws > BMW 5 Serie Touring onthuld

BMW 5 Serie Touring onthuld

BMW 5 Serie Touring onthuld

maandag, februari 6, 2017
BMW 5 Serie

De nieuwe BMW 5 Serie staat als sedan bijna bij de dealers. Met de Autosalon van Genève in aantocht vond BMW het nu tijd om ook de Touring te onthullen.

BMW borduurt met de nieuwe 5 Serie Touring duidelijk voort op het bekende recept. De daklijn is in vergelijking met het huidige model wat lager geworden, maar de binnenruimte lijdt daar niet onder. Er kan 570 liter aan bagage achterin en met de achterbank – elektrisch – neergeklapt zelfs 1.700 liter. De achterruit kan weer afzonderlijk worden geopend.

Motoren

Technisch en qua uitrusting is de Touring (grotendeels) hetzelfde als de sedanversie. Het benzineaanbod bij introductie bestaat uit de 530i en de 540i xDrive. Die eerste heeft een viercilindermotor met een vermogen van 252 pk, de tweede een zescilinder met een vermogen van 340 pk. De dieselmodellen zijn in eerste instantie de 520d en de 530d. Ook hier heeft de eerste een viercilindermotor en de tweede een zescilinder, met respectievelijk 190 en 265 pk. De 530d heeft optioneel xDrive-vierwielaandrijving.

De nieuwe BMW 5 Serie Touring maakt volgende maand zijn debuut op de Autosalon van Genève. In juni start de verkoop.

Labels: