Home > Home > Blog > Mitsubishi presenteert de Eclipse Cross

Mitsubishi presenteert de Eclipse Cross

Mitsubishi presenteert de Eclipse Cross

vrijdag, maart 3, 2017
Mitsubishi Eclipse

Tussen de Mitsubishi ASX en Outlander verschijnt een nieuw model: de Eclipse Cross. Mitsubishi heeft de nieuwkomer nu onthuld.

 

Ten opzichte van de ASX en Outlander vormt de nieuwe Eclipse Cross het dynamische tussenmodel. De naam van de auto verwijst naar de sportwagen Eclipse, die Mitsubishi tot voor kort voerde en vooral in de VS populair was. Voor het interieur spreekt Mitsubishi over een hoogwaardige uitstraling. Achterin is ‘veel’ beenruimte te vinden en samen met de verstelbare achterbankleuning zitten de achterpassagiers comfortabel. De achterbank is in een 60:40-verhouding neer te klappen en heeft een ‘riante’ inhoud.

 

Nieuw infotainmentsysteem

Onder de naam SDA debuteert in de Eclipse Cross ook meteen een nieuw infotainmentsysteem. SDA staat voor Smartphone Link Display. Dat linken is op het moment van introductie echter nog enigszins beperkt, aangezien alleen Apple CarPlay nog beschikbaar is (voor iPhone 5 en nieuwer). Zodra de benodigde app beschikbaar is in Nederland, is ook verbinding via Android Auto mogelijk. Een extra bedieningsmogelijkheid is een touchpad controller tussen de voorstoelen.

 

Twee motoren

Het motorenaanbod bestaat uit een 1.5-liter turbobenzinemotor en een 2.2-liter turbodieselmotor. Beide motoren zijn nieuw, waarbij die laatste zelfs speciaal voor de Eclipse Cross is ontwikkeld. De benzinemotor is altijd gekoppeld aan een CVT-automaat, maar die heeft ook een handmatige achttrapsmodus. De dieselmotor heeft altijd een gewone achttrapsautomaat. De Eclispe Cross beschikt over vierwielaandrijving, maar het systeem stuurt onder normale omstandigheden verreweg de meeste kracht naar achteren.

 

In de herfst kunnen we de Mitsubishi Eclipse Cross op de Europese markt verwachten.

Labels: