Home > Home > Blog > Mazda Komt 2019 Met Deels Elektrisch Model

Mazda komt in 2019 met (deels) elektrisch model

Mazda komt in 2019 met (deels) elektrisch model

dinsdag, april 4, 2017
Mazda Hazumi concept

In 2019 brengt Mazda een nieuw, elektrisch model op de markt. De elektrische aandrijving wordt mogelijk nog wel aangevuld met een range extender.

In 2019 komt ook Mazda met een elektrisch model op de markt. Het ligt nog niet volledig vast hoe de aandrijflijn precies ingevuld zal worden, maar dat de aandrijving hoofdzakelijk elektrisch is staat vast, zo meldt Auto Express. De elektrische aandrijflijn wordt mogelijk nog aangevuld met een range extender. Bijzonder is dat die verbrandingsmotor dan waarschijnlijk een rotatiemotor wordt, zoals onder andere patentaanvragen in de VS doen vermoeden.

Compact model

Mazda’s Europese R&D-baas Matsuhiro Tanaka heeft Auto Express laten weten dat met name kleine auto’s geschikt zijn voor een elektrische aandrijflijn. Voor een grote auto worden de accupakketten al gauw te zwaar, waardoor de auto niet meer in de merkfilosofie zou passen. Het in 2019 te introduceren model wordt dan ook waarschijnlijk een compact model.

Volledig nieuw platform

Het platform waarop de nieuwkomer gebouwd zal gaan worden is een volledig nieuwe ontwikkeling, geoptimaliseerd voor een (volledig) elektrische aandrijflijn. De huidige platforms van het merk zijn hiervoor niet geschikt. De komst van de nieuwe (deels) elektrische auto naar Europa is nog niet bevestigd, maar de kans is reëel dat de auto ook naar ons komt. De Renault Zoe zal dan waarschijnlijk de meest directe concurrent worden.

Plug-in hybride

Op iets langere termijn, namelijk vanaf 2012, zal Mazda ook verschillende plug-in hybrides introduceren.

Labels: