Home > Home > Blog > De nieuwe Hyundai i30 onthuld in Wagon-vorm

De nieuwe Hyundai i30 onthuld in Wagon-vorm

De nieuwe Hyundai i30 onthuld in Wagon-vorm

donderdag, februari 23, 2017
Hyundai i30

Hyundai heeft met de onthulling van de nieuwe i30 Wagon niet gewacht tot de Autosalon van Genève. Daardoor kunnen we de nieuwe stationcar nu al van alle kanten bekijken.

De nieuwe Hyundai i30 Wagon is zowel qua design als onderhuids grotendeels gelijk aan de hatchbackvariant. Wel is de auto van een meer coupéachtige daklijn voorzien. Dat dat niet ten koste gaat van praktisch gebruiksgemak bewijst de bagageruimte, die 602 liter meer. Met de achterbank neergeklapt wordt dat 1.650 liter. Vooral die eerste waarde is een flinke verbetering ten opzichte van het uitgaande model. De ruimtewinst is vooral mogelijk vanwege de extra 15 centimeter wagenlengte achter de achteras, ten opzichte van de hatchbackvariant. Onder de laadvloer zijn tot slot nog extra opbergvakken te vinden.

Technologie

De technologie aan boord verandert niet door de extra bagageruimte. Dat betekent dat het infotainment is voorzien van onder andere navigatie en Live Services. Het infotainment wordt bediend via het centraal geplaatste 8-inch touchscreen. De smartphone kan met de auto worden verbonden via Apple CarPlay, Android Auto en (afhankelijk van het gekozen audiosysteem) Bluetooth. Het aanbod aan veiligheids- en rijhulpsystemen is eveneens gelijk aan dat van de vijfdeurs hatchback.

Motoren

Met twee benzinemotoren en één dieselmotor is het motorenaanbod van de Wagon wel iets minder uitgebreid dan dat van de hatchback. Voor benzine kan men kiezen tussen de 120 pk sterke 1.0 T-GDI driecilindermotor en de 140 pk sterke 1.4 T-GDI viercilindermotor. De dieselmotor is de 1.6 CRDI viercilinder met 110 pk.

Introductie

Per 1 juli staat de nieuwe Hyundai i30 Wagon bij de dealers. Voor die tijd kan de auto nog ‘live’ worden bekeken op de Autosalon van Genève.

Labels: