Home > Home > Blog > Citroën toont mogelijke C3 Picasso-opvolger

Citroën toont mogelijke C3 Picasso-opvolger

Citroën toont mogelijke C3 Picasso-opvolger

maandag, februari 13, 2017
Citroen C3 Picasso

Citroën zal op de Autosalon van Genève het doek trekken van de C-Aircross Concept. Daarmee geeft het merk alvast een voorproefje van de opvolgers van de C3 Picasso.

Citroën presenteert de C-Aircross Concept. Hoewel er nog niet al te veel toelichting bij wordt gegeven, verraden de afmetingen alvast dat de conceptcar waarschijnlijk een voorbode is van de nieuwe C3 Picasso – als die naam behouden blijft. In ieder geval zal de C-Aircross opdrogen als een praktische auto, getuige de vele opbergmogelijkheden in het interieur. De vormgeving van het interieur ligt in lijn met de andere recente Citroëns en vertoont enkele verwijzingen naar historische modellen, zoals het eenspaaksstuurwiel. In het dashboard is een touchscreen van 12 inch te vinden.

De wielen meten 18 inch en de auto staat er vrij hoog op. Samen met de dikkere spatbordranden geeft dat de auto een robuuste uitstraling. Verder zorgt Grip Control ervoor dat er ook naast de weg genoeg grip is. Alles bij elkaar lijkt de nieuwe C3 Picasso meer de SUV-kant op te gaan.

Op de Autosalon van Genève zal Citroën de conceptcar uitgebreid onthullen.

Labels: