Home > Home > Blog > Bmw Introduceert Digital Charging Service

BMW introduceert Digital Charging Service

BMW introduceert Digital Charging Service

vrijdag, april 14, 2017
BWM digital charging service

BMW presenteert met Digital Charging Service een nieuwe, slimme laadservice waar in theorie zelfs geld mee te verdienen is. Het systeem laadt de auto op, op de momenten dat de stroom het goedkoopst is.

BMW introduceert Digital Charging Service, ofwel DCS. Met dit systeem kunnen de (deels) elektrische modellen van het merk extra voordelig en duurzaam opladen. Het systeem begint pas met opladen als de stroom in een daltarief zit en/of wanneer opladen het minst milieubelastend is. Wel wordt ervoor gezorgd dat de auto vol is op het moment dat de eigenaar weer op pad wil. Ook is de auto desgewenst al voorverwarmd of gekoeld op moment van vertrek. Dit alles regelt het systeem helemaal zelf.

Speciale tarieven

Het rekening houden met flexibele stroomtarieven is iets dat het systeem alleen nog in Nederland kan. Verder kan BMW in samenwerking met Eneco speciale stroomtarieven bieden. In theorie moet het zelfs mogelijk zijn om geld te verdienen met de Digital Charging Service, hoewel BMW dat niet verder toelicht.

Eerste jaar gratis

Het eerste jaar is DCS zelfs gratis in gebruik. Daarna is het systeem aan te schaffen via de ConnectedDrive Store, voor tarieven die op dit moment nog niet bekend zijn. BMW i-rijders hebben een eigen portal waarin ze de service kunnen activeren. Zij hoeven het systeem eenmalig te configureren naar hun eigen voorkeuren om zo toegang tot de service te krijgen.

Alleen voor BMW’s

BMW is het eerste automerk dat met een dergelijk laadsysteem komt. DCS is voorlopig ook alleen voor BMW’s beschikbaar. Pas in een later stadium zullen ook auto’s van andere merken ervan gebruik kunnen maken.

Deze maand beschikbaar

Later deze maand komt DCS beschikbaar. Samen met Duitsland is Nederland het eerste land waarin men van de service gebruik kan maken. Later volgen ook andere landen.

Labels: