Home > Home > Blog > Audis Toekomst Meer Suvs Meer Elektrisch

Audi’s toekomst: meer SUV’s, meer elektrisch

Audi’s toekomst: meer SUV’s, meer elektrisch

maandag, maart 27, 2017
Audi Q8 Concept

Audi’s toekomstplannen voor de komende jaren zijn bekendgemaakt. We kunnen enkele nieuwe generaties van bestaande modellen verwachten, maar ook volledig nieuwe modellen. Die laatste zijn er vooral op SUV- en elektrisch gebied.

Audi heeft de toekomstplannen op korte termijn bekendgemaakt. Van verschillende modellen zijn de komst en/of het introductiemoment nu bevestigd. Het opvallendste is de uitbreiding van de Q-modellen en de komst van meer volledig elektrische modellen. We zetten de introducties per jaar op een rij.

2017

Ook voor dit jaar is er al groot nieuws, want deze zomer zal Audi het doek trekken van het nieuwe vlaggenschip: de nieuwe generatie A8. Deze auto zal verdere stappen zetten richting autonoom rijden. Verder zal de auto designkenmerken van de eerdere Prologue-conceptcars meekrijgen. Dit geldt ook voor de meeste andere aanstaande Audi-modellen.

2018

Volgend jaar presenteert Audi echter al weer het nieuwe vlaggenschip van het merk, want dat is wat de Audi Q8 zal gaan vormen. Daarmee is nu ook de komst van die auto definitief bevestigd. De auto werd al gepresenteerd in de vorm van twee studiemodellen. Ook voor 2018 is de komst van de tweede generatie Audi A7, een auto waarover op dit moment nog niet veel bekend is.

2019

Audi bevestigde ook de komst van een ander nieuwe Q-model: de Q4. Dat wordt een compacte en sportieve SUV, mogelijk een productieversie van de TT Offroad Concept die het merk in 2014 presenteerde.

Voor 2020

Tussen nu en 2020 zal Audi drie volledig elektrische modellen op de markt brengen. Het is nog niet bekend of dit volledig nieuwe modellen zullen worden of elektrische versies van bestaande modellen. Wel worden ‘daarna aanvullende modelseries van elektroaandrijving voorzien’, aldus Audi.

Labels: