Home > Home > Blog > Arval Uitgelicht > Lente 2017 Berijders Nl

Uitgelicht Lente 2017 Berijders NL

Privé leasen kan nu ook!

Autobezitters kennen de luxe van leasen niet. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor hun auto, van aanschaf en onderhoud tot verkoop. Dat kost veel tijd en energie.

Leasen is… zorgeloos autorijden

Gunt u de mensen in uw omgeving ook zorgeloos autorijden? Dan is het goed om te weten dat Arval sinds kort ook Private Lease aanbiedt. Iedereen kan dus de voordelen van leasen ervaren. Altijd een nieuwe auto tegen een vast maandbedrag. Geen bijtelling, want dat speelt alleen bij zakelijk leasen.

Leasen is… grip op de kosten

Mensen denken vaak dat de kosten van een privateleasecontract hoog zijn. Toch valt het mee als u bedenkt dat werkelijk alle kosten in het tarief zijn opgenomen:

 • afschrijving (waardevermindering van de auto) en rente
 • reparaties, onderhoud en banden
 • motorrijtuigenbelasting
 • all risk verzekering en Persoonlijke Ongevallen Inzittenden-verzekering
 • vervangend vervoer
 • pechhulp in heel Europa
 • haal- en brengservice.

Tellen uw familieleden en vrienden al deze kosten mee als ze kopen vergelijken met leasen? Om ze een goed beeld te geven, kunt u ze wijzen op de rekentool van Arval. Daarin wordt precies berekend wat de maandelijkse kosten zijn voor een eigen auto en voor dezelfde auto in private lease.

Leasen bij Arval is… standaard leasen met de beste voorwaarden!

En vergelijken uw bekenden de prijzen van verschillende privateleaseaanbieders? Druk ze dan op het hart ook naar de voorwaarden te kijken. De standaardvoorwaarden zijn bij Arval namelijk beter dan gemiddeld.

Zo is geen aanbetaling verschuldigd. De leaseprijs is altijd inclusief all risk verzekering, Persoonlijke Ongevallen Inzittenden-verzekering en een laag eigen risico van EUR 225. Ook is pechhulp in Europa standaard. Bovendien is onze leaseprijs niet afhankelijk van het aantal schadevrije jaren, maar geldt voor iedereen dezelfde verzekeringspremie. Standaard de beste voorwaarden dus.

Keurmerk Private Lease

Uw familieleden en vrienden gunt u toch alleen het beste? Goed om te weten dus dat Arval het Keurmerk Private Lease heeft gekregen. Dat betekent dat het veilig, verantwoord en vertrouwd is om bij Arval te leasen. Maar dat wist u natuurlijk al.

Naar boven

GEEN MOEITE TE VEEL

Op Valentijnsdag gebeurde er iets bijzonders bij ons op kantoor. Voor onze collega Gosse werd een grote doos bezorgd. Had Gosse een geheime bewonderaar? Vreemd, want hij heeft juist zo’n hekel aan Valentijnsdag. De spanning steeg terwijl Gosse de doos met trillende handjes openmaakte. Er kwam een grote heliumballon tevoorschijn met de tekst: ‘Thank you! , Angela’. Gosse haalde opgelucht adem en begon hard te lachen: “Dat had toch helemaal niet gehoeven!”

Wat was er gebeurd?

Twee dagen ervoor was Gosse in paniek gebeld door Angela uit Rotterdam. Er was ingebroken in haar auto en het glas zat overal. Hoe moest dat nu? De timing had niet slechter kunnen zijn: ze moest naar Nijmegen rijden, waar haar partner Jeroen een belangrijke uitslag kreeg in het ziekenhuis. Daarna zouden zij samen op vliegvakantie gaan. Dat leek nu allemaal niet meer te lukken.

Maar dan kende zij onze schademedewerker Gosse nog niet. Binnen 15 minuten stond er een vervangende auto bij haar voor de deur, zodat ze op tijd in Nijmegen kon zijn. Maar later op de dag kreeg Gosse opnieuw een telefoontje: het ziekenhuisbezoek had veel langer geduurd dan verwacht. Als ze de leenauto nog moesten inleveren, zouden ze het vliegtuig niet meer halen. “Rij maar gewoon door naar Schiphol en laat de auto daar staan,” had Gosse gezegd, “ik regel het wel met Möller Autoschade”. Gelukkig waren ze net op tijd voor hun vlucht. En de auto? Die werd de volgende dag op Schiphol opgehaald. En de eigen auto stond weer netjes in topstaat voor de deur na de vakantie.

Een Valentijnsdag om nooit te vergeten

Voor Gosse is het niet meer dan normaal om zijn uiterste best te doen. Hij helpt graag, bovendien is het zijn werk. Maar een blijk van waardering doet iedereen natuurlijk goed, zeker zo’n mooi gebaar. Deze Valentijnsdag vergeten Angela, Jeroen en Gosse in elk geval niet snel meer.

Naar boven

SCHADE? IN DE BUURT HERSTELD

Hopelijk heeft u er niet zo vaak mee te maken: schade aan uw leaseauto. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook al heeft u alleen blikschade, het is altijd weer een hoop gedoe. Dat u uw auto tijdelijk moet missen voor de reparatie is al erg genoeg. Daarom zetten wij alles op alles om het schadeherstelproces zo prettig mogelijk voor u te laten verlopen.

Wat te doen als u schade heeft?

U kunt ons het beste direct bellen als u schade heeft. Dat kan op elk moment van de dag of nacht; onze collega’s staan 24 uur per dag voor u klaar. Zij begeleiden u persoonlijk door het hele schadeherstelproces. En omdat wij vinden dat dit proces zo comfortabel mogelijk voor u moet zijn, werken wij alleen met de beste schadepartners samen: Schadenet en ASN.

Altijd een schadehersteller in de buurt

Voor schadeherstel kunt u bijna altijd in of in de buurt van uw woonplaats terecht. Schadenet en ASN zitten namelijk overal en er komen nog steeds vestigingen bij. Het afgelopen jaar is ons landelijk dekkend netwerk van schadepartners met maar liefst twintig vestigingen gegroeid.

Dit mag u verwachten van onze schadepartners

 • klantvriendelijke en klantgerichte benadering: de hersteller denkt altijd mee
 • kosteloze haal- en brengservice
 • korte doorlooptijden: de auto staat snel weer in perfecte staat voor u klaar
 • professioneel herstel: garantie tijdens het volledige leasecontract.

Naar boven

DIESELS SCHONER DOOR ADBLUE

Rijdt u in een dieselauto van Volkswagen, Audi, Mercedes, Citroën of Peugeot? Dan is de kans groot dat u in uw auto een tank met de zuiveringsvloeistof AdBlue aantreft.

Wat is AdBlue?

AdBlue is een oplossing van ureum in gedeïoniseerd water en zorgt ervoor dat uw dieselmotor minder vervuilend is. Dit goedje maakt het namelijk mogelijk dat een groot deel van de schadelijke stoffen worden omgezet in het onschadelijke stikstof en waterdamp.

Olie, koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof… en AdBlue!

Er is een aparte tank voor AdBlue en de vloeistof moet geregeld worden bijgevuld. Als deze op is, krijgt u daarvan een melding. Het kan zelfs zijn dat de motor dan niet meer start.

Wij raden u aan om AdBlue te laten bijvullen door een Arval Service Partner, maar u kunt dat ook zelf doen. Meestal kunt u de vloeistof met uw tankpas aanschaffen bij een tankstation, maar dat hangt wel af van de afspraken die uw werkgever daarover heeft gemaakt. Ook kunt u AdBlue afhalen bij een Arval Service Partner.

Wees voorzichtig

Pas wel op als u zelf AdBlue bijvult. Hoewel de vloeistof niet schadelijk is voor het milieu, wilt u het liever niet morsen. Een klein vlekje maakt u makkelijk schoon met water, maar AdBlue:

 • is erg bijtend en kan roest veroorzaken
 • kan kortsluiting veroorzaken, omdat de bedrading er niet tegen bestand is
 • kristalliseert als het opdroogt en kan uw auto beschadigen
 • stinkt behoorlijk.

Naar boven

EUR 700 MILJOEN AAN BEKEURINGEN

In 2016 schreven politie en justitie een recordaantal van bijna 9,5 miljoen verkeersboetes uit. Goed voor ruim 700 miljoen euro aan boetes, want een bekeuring kost gemiddeld 75 euro.

Kans op bekeuring

Heeft u zelf ook een bekeuring moeten betalen het afgelopen jaar? Gemiddeld ontving Arval 1,7 bekeuringen per contract. Daarbij lijkt het aantal kilometers uit te maken. Voor de groep berijders die minder dan 50.000 kilometer per jaar rijdt, ontvingen wij gemiddeld 1,6 bekeuring per contract. De groep die tussen de 50.000 en 125.000 kilometer per jaar rijdt, was goed voor gemiddeld bijna 2,2 bekeuring per contract.

U ziet uw bekeuringen in ‘My Arval’

Uw bekeuringen ontvangt u via ‘My Arval’. De kosten voor bekeuringen kunt u niet declareren. Ook als uw auto in beslag genomen wordt, bijvoorbeeld na een snelheidscontrole, komen de kosten daarvan voor uw eigen rekening. Bent u het niet eens met een bekeuring, dan kunt u daartegen bezwaar maken. Kijk op ‘My Arval’ of Arval Mobile+ bij de veelgestelde vragen wat u in dat geval kunt doen.

Wees alert op trajectcontroles

Snelheidsovertredingen staan met stip op nummer één. Deze zijn goed voor 85% van alle verkeersboetes, wat neerkomt op ongeveer 8 miljoen bekeuringen. Tijdens trajectcontroles worden veel snelheidsovertredingen vastgesteld. Die zijn goed voor 28% van het totale aantal, dus ruim 2,2 miljoen boetes. Rijdt u over een traject met trajectcontrole? Zet dan zo mogelijk uw auto op cruise control en voorkom zo een onaangename verrassing.

Hieronder ziet u de top 5 van trajectcontroles die in 2016 de meeste snelheidsovertredingen vaststelden:

 1. A2 Amsterdam – Utrecht (beide richtingen)

 2. A4 bij Leidschendam (beide richtingen)

 3. A12 bij Utrecht

 4. A4 Hoofddorp – Nieuw-Vennep

 5. A10 bij Amsterdam ring west (beide richtingen)

Naar boven

ONTSNAPPEN UIT EEN ZINKENDE AUTO

Elk jaar belanden er in Nederland 750 auto’s in het water. Daarbij komen jaarlijks ongeveer 60 mensen om. Stel dat u bij het achteruit inparkeren per ongeluk van de kade afglijdt en in de gracht terechtkomt? Of dat u bij een ongeluk van de weg raakt en een kanaal inrijdt? Weet u dan wat u moet doen om uit uw zinkende auto te komen? U leest het hieronder.

Doe het licht aan

Zodra u te water raakt, moet u direct uw lichten aandoen. Waarom? Omdat u zich door het licht beter kunt oriënteren en de auto voor de hulpdiensten beter zichtbaar is. Laat ook uw sleutels altijd in het contact zitten.

Pak de veiligheidshamer

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat u met de veiligheidshamer moet doen? Zorg er om te beginnen voor dat de hamer altijd binnen handbereik is, zodat u hem niet hoeft te zoeken als u hem nodig heeft. De hamer kan het verschil betekenen tussen leven en dood.

Maak uw gordel los

Klik de gordel los. Ligt uw auto op de kop in het water? Dan kunt de gordel niet openmaken doordat u aan de gordel ‘hangt’. Zet dan uw voeten tegen het dashboard en druk uzelf tegen de stoel aan. Duw met uw ene hand tegen het dak en maak met uw andere hand de sluiting los. Gebruik de veiligheidshamer als u de gordel niet open krijgt. Met het mes in het handvat van de hamer snijdt u de gordel door.

Open de zijruit, of sla deze kapot

Probeer eerst of u de ruit nog open kunt krijgen. Lukt dit niet, sla dan zonder aarzelen de ruit kapot met de veiligheidshamer of een zwaar voorwerp.

Raak niet in paniek als u de ruit niet open of kapot krijgt

Lukt het u niet om de ruit open te krijgen? Neem dan een grote hap lucht en wacht rustig totdat de auto bijna helemaal is gezonken. Zodra de druk binnen en buiten de auto gelijk is, kunt u de deur openmaken.

De auto uit!

Bent u eenmaal los en is het raam of de deur open, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weg van de auto. Maar pas op: zwem op uw rug de auto uit, met uw gezicht naar de auto toe. U kunt dan de auto nog van u afduwen als deze kantelt. Pas als u enige afstand heeft, is het veilig om u om te draaien en naar de kant te zwemmen.

Naar boven

UW AUTO OP ZIJN PAASBEST

Het is weer lente! Tijd voor een grote schoonmaak. U doet uw auto er een groot plezier mee. En uzelf – uiteindelijk – ook.

Maar hoe pakt u dat aan? Als u de volgende punten naloopt, is uw auto weer op zijn paasbest.

 • maak de binnen- en buitenkant van uw auto (extra goed) schoon
 • controleer de bandenspanning, het niveau van de koelvloeistof, van de ruitensproeiervloeistof en het oliepeil
 • vul de vloeistoffen bij als dat nodig is
 • controleer de verlichting.

En: beloon uzelf voor het goede werk en geniet van het voorjaarszonnetje!

Naar boven