Home > Home > Blog > Alles over de nieuwe Toyota Yaris

Alles over de nieuwe Toyota Yaris

Alles over de nieuwe Toyota Yaris

maandag, februari 20, 2017
Toyota Yaris

Toyota heeft de beelden en informatie vrijgegeven van de nieuwe Toyota Yaris, die we tot nu toe alleen nog in sportuitvoering kenden.

Wat bij de facelift vooral opvalt zijn de nieuwe achterlichten, die nu over de achterklep doorlopen. De verdere wijzigingen zijn te vinden in de lichtunits en bumpers en zijn een stuk subtieler. De optielijst wordt uitgebreid met nieuwe lakkleuren en lichtmetalen velgen in 15 en 16 inch. Ook is de nieuwe Yaris door enkele technische aanpassingen stiller geworden.

Interieur

De ergonomie van het dashboard is verbeterd en de displays zijn van een nieuwe interface voorzien. Het veiligheidspakket Safety Sense is nu standaard, wat betekent dat een autonome noordremassistent, rijstrookassistent, automatisch grootlicht nu altijd bij een Yaris te vinden zijn. Optioneel kan daar nog verkeersbordenherkenning aan worden toegevoegd.

Sportiviteit en luxe

Na de facelift is de Yaris ook in meer smaken te bestellen. Nieuwe op luxe gerichte uitrustingsniveaus zijn Executive en Premium. De eveneens nieuwe Yaris Bi-Tone onderscheidt zich met een tweekleurige carrosserie. Tot slot wordt aan de Yaris line-up een sportuitvoering toegevoegd, die voorlopig nog even naamloos blijft.

Motoren en prijzen

Nieuw in het motorenaanbod is de 1.5-liter benzinemotor die de huidige 1.3-liter begint. De instapper blijft de 1.0-liter benzinemotor. Uiteraard is er ook weer een Yaris Hybrid. De vanafprijs van de Yaris is ondanks de extra uitrusting niet veranderd, die blijft 14.495 euro. De nieuwe Executive-uitvoering is er vanaf 20.995 euro en de Bi-Tone vanaf 21.295 euro. In de Toyota Private Lease is de vernieuwde Yaris er vanaf 259 euro. Begin mei staat de vernieuwde Yaris bij de dealers.

Labels: