Home > Arval blog > Veiligheid > De scholen zijn weer begonnen

De scholen zijn weer begonnen

De scholen zijn weer begonnen

Heeft u een ontspannen zomervakantie gehad? Door dit gevoel nog even vast te houden doet u niet alleen uzelf een plezier, maar ook uw medeweggebruikers. Ontspannen deelnemen aan het verkeer zorgt namelijk voor een betere verkeersveiligheid.

Leaserijders nemen vaak meer dan gemiddeld deel aan het verkeer. En zodra het werk weer begint en ook de scholen starten, is het weer even wennen aan de drukte op de weg. Deze ‘nieuwe’ drukte na de rustige zomervakantie zorgt in september helaas voor een verdubbeling van het aantal verkeersslachtoffers onder jonge fietsers. Kinderen en jongeren zijn sneller afgeleid, schatten risico’s minder goed in en groepsdruk speelt een belangrijke rol. Goed om te weten als u ze eens een rare manoeuvre ziet maken.

VVN zet zich met de ‘De scholen zijn weer begonnen’ campagne graag samen met u in om kinderen en jongeren na de zomervakantie veilig thuis te laten komen. Wat kunt u doen om de ontspannen stand vast te houden en daarmee de verkeersveiligheid te verbeteren? Het zijn open deuren, maar toch een paar tips:

 

  • Houdt u in het verkeer met één ding tegelijk bezig, dus focus op het verkeer. Maak geen gebruik van de telefoon tijdens het autorijden.

  • Vertrek op tijd. Door niet te hoeven haasten, rijdt u meer ontspannen en niet te snel.

  • Let vooral ook op uw snelheid in de bebouwde kom. Vooral daar kunnen schoolgaande kinderen onverwachtse slingerbewegingen maken.

  • Brengt u uw kinderen naar school? Kies er wat vaker voor om dit lopend of met de fiets te doen. Gaat u toch met de auto? Parkeer uw auto dan niet pal voor school, maar iets verder weg. Dat geeft de schoolgaande kinderen meer ruimte om veilig bij school aan te komen.

 

Zo zorgen we samen voor een veilige start van het nieuwe schooljaar.

maandag, augustus 14, 2017